Man (71) in Den Haag afgetuigd: ”Vanwege kruisje om mijn nek”

Man (71) in Den Haag afgetuigd: ''Vanwege kruisje om mijn nek''

Een 71-jarige man is in augustus van dit jaar letterlijk een tram doorgemept. Volgens de man had een groep ‘nieuwe Nederlanders’ het op hem gemunt vanwege het kruisje om zijn nek.

Kruisje

Twee jongeren zagen dat de man een ketting om zijn nek droeg waar een kruisje aan hing. Daarop volgde een discussie maar daarna niet veel later kreeg de man klappen.

Zijn oogkas en kaak werden gebroken. Beelden van het gebeuren werden al eerder gedeeld door het opsporingsprogramma Team West.

Dat leidde helaas niet tot het vinden van de daders. Daarom worden de beelden vandaag nog een keer getoond. Daarnaast is de 71-jarige man naar de media gestapt om zijn verhaal te doen.

Tram

De man, van Irakese afkomst, stapte op 26 augustus in de tram. Hij was naar de Haagse markt geweest en wilde gewoon naar huis.

Omdat hij niet tegen achteruitrijden kan, vraagt hij twee jongeren of zij misschien van plek willen ruilen. De jongeren doen dat, maar wanneer ze merken dat de man een ketting met een kruisje draagt, gaat het helemaal fout. De sfeer wordt al snel grimmig.

Syrisch accent

De man stelt dat de jongeren het christelijke geloof belachelijk beginnen te maken. De twee moslims willen niets weten van het christelijke geloof en beginnen de man te bedreigen.

Man (71) in Den Haag afgetuigd: ''Vanwege kruisje om mijn nek''

De man, die al 26 jaar in Nederland woont, was destijds zelf een vluchteling. De discussie met de jongeren verloopt dan ook in het Arabisch.

Blijvende schade

Vanwege de spanningen overweegt de man vervolgens de p0litie te bellen. In eerste instantie lijkt het met een sisser af te lopen. De jongeren lopen de tram uit, maar bedenken zich.

Ze keren terug en halen twee keer uit naar de man. Die valt op de grond en raakt buiten westen. Later blijkt dat de oogkas en zijn kaak aan gruzelementen liggen.

Inmiddels wacht de man op een operatie. Hij claimt psychologisch te lijden en is bang om over straat te gaan. De daders zijn nog niet gevonden.

Man (71) in Den Haag afgetuigd: ''Vanwege kruisje om mijn nek''

Team West (Omroep West) gaat de beelden vanavond opnieuw uitzenden. Jij kunt helpen met opsporen, door dit bericht te delen op je tijdlijn.

 

Scroll naar boven