Man (66) weggestuurd bij bloedbank, wilde niet zeggen of hij zwanger is

Man (66) weggestuurd bij bloedbank, wilde niet zeggen of hij zwanger is

Leslie Sinclair (66) uit Schotland geeft al 50 jaar lang bloed bij de lokale bloedbank in de stad Stirling. Zijn meest recente bezoek liep echter uit op een teleurstelling. Sinclair werd geweigerd als donor. Hij wilde namelijk niet antwoorden op de vraag of hij zwanger is.

De donor vond het beantwoorden van de vraag overbodig. In de eerste plaats omdat hij een man is en ten tweede omdat hij 66 jaar is. Medewerkers van de bloedbank eisten echter dat hij ‘ja of nee’ invulde. Dat zou nieuw ‘inclusief beleid’ bij de donatiebank zijn.

Het maakt me boos

Tegen de Britse krant The Telegraph uit Sinclair zijn frustraties. ”Er is altijd een formulier dat ik moet invullen en dat is prima. Maar deze vraag slaat nergens op. Het maakt me boos dat er mensen wachten op een bloeddonatie, wanhopig op hulp wachten, en dat ik geweigerd wordt vanwege een verplichte vraag waar ik nooit op zou hoeven antwoorden.”

Genderneutraal

De directeur van bloedbank heeft van de situatie gehoord en reageert bij MailOnline. Hij bedankt meneer Sinclair voor zijn steun door de jaren heen.

Hij zegt dat medewerkers soms moeite hebben het biologische geslacht bij donoren te zien. De bloedbank is bezig met het zetten van stappen in de richting van gendergelijkheid. ”We willen niemand discrimineren, daarom krijgt iedereen hier hetzelfde formulier.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven