Man (55) verkracht meisje (16) en randt vrouw (39) aan in pashokjes

Man (55) doet zich voor als beveiliger, verkracht meisje (16) en vrouw (39) in pashokjes

Richard K. (55) uit Huizen stond gister voor het hekje in de rechtbank te Alkmaar. Het OM verdenkt hem van het aanranden en verkrachten van een meisje van slechts 16 jaar oud en een vrouw van 39. Dat heeft hij zelf overigens al toegegeven. Nu heeft hij spijt en zegt sorry.

De perverse vijftiger zou zichzelf hebben voorgedaan als ‘beveiliger’. Tegen het 39-jarige slachtoffer zei hij dat zij verdacht werd van winkeldiefstal. Hij eiste dat de vrouw al haar kleren uittrok om haar te kunnen controleren in een pashokje bij H&M.

Toen de vrouw dat, vermoedelijk uit angst, deed, zou hij zijn handen op haar borsten gelegd hebben. Ook moest de vrouw haar benen spreiden. K. zou hierbij geweld hebben gebruikt.

16-jarig meisje verkracht

Op 14 november vorig jaar zou K. wederom hebben toegeslagen. Ditmaal richtte hij zich op een 16-jarig meisje dat in een pashokje stond bij Urban Outfitters in Amsterdam.

Ook hier deed hij zichzelf voor als ‘beveiliger’. Met exact dezelfde truc liet hij het slachtoffer zichzelf uitkleden. Maar bij de tiener ging hij nog verder. Hij zou met zijn vingers in haar vagina hebben gestopt. Juridisch gezien is dat verkrachting.

K. heeft ‘gebrekkig geheugen’

Volgens de advocaat van K., Peter Plasman, kan zijn cliënt zich de voorvallen ”niet zo goed meer herinneren”, omdat hij last heeft van ”een gebrekkig geheugen.” Dit zou overigens door een psycholoog bevestigd zijn. Plasman vindt dat ”lastig” voor K.

Toch heeft de man inmiddels bekend. Hij biedt ”duizendmaal excuses voor de slachtoffers aan”. Plasman vindt dat mooi, dat K. zijn verantwoordelijkheid heeft genomen en goed weet dat het niet kan wat hij heeft gedaan. Desondanks vindt de raadman dat er geen bewijs is voor verkrachting. Hij wil daarom dat Richard K. de inhoudelijke strafzaak in vrijheid mag afwachten.

Dat vindt het OM een slecht idee. Zij menen namelijk wel bewijs van verkrachting in handen te hebben. Bovendien vindt het OM de uitkomsten van het psychologen onderzoek ”tweeslachtig”, omdat de kans op herhaling op laag tot gemiddeld wordt geschat, terwijl de verdachte anderzijds geen inzicht heeft gegeven. Het OM wil van de reclassering weten hoe zij erover denken.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven