Man (51) licht vrouwen voor tonnen op via datingsite: ”Was niet zo bedoeld”

Man (51) licht vrouwen voor tonnen op via datingsite: ''Was niet zo bedoeld''

Heb jij op Netflix toevallig The Tinder Swindler gezien? Hierin worden de praktijken van de aalgladde Simon Leviev openbaar gemaakt. De gehaaide Israëliër troggelde verliefde vrouwen tonnen af met de meest mooie verhalen. Welnu, in Drenthe loopt er ook zo iemand rond, die luistert naar de naam Onno P.

De 51-jarige man was volop actief op datingsites, waar hij vrouwen verliefd maakte om hen vervolgens diep in de ellende te storten. Financieel dan. De slachtoffers ‘leenden’ hem tienduizenden tot meer dan 100.000 euro per persoon, terwijl ze in de veronderstelling waren dat ze een relatie met P. hadden.

Telkens vroeg hij om meer geld. De vrouwen sloten leningen voor hem af en gaven zelfs hun pensioengeld aan hem. P. speldde hen op de mouw dat hij ‘zo snel mogelijk’ zou terugbetalen.

‘Baan bij AIVD’

Onno P. deed zich voor als ‘Ronald Jansen’, een man die naar eigen zeggen erg vermogend was en in Dubai miljoenen op de bank had staan. Tegen andere vrouwen vertelde hij werkzaam te zijn bij de Holland Amerikalijn op het eiland Curaçao. Weer een andere vrouw kreeg te horen dat P. actief was in de ‘wapenhandel’.

Kortom: allemaal lulverhalen en die arme vrouwen zijn er stuk voor stuk ingetuind. Gisteren stond P. voor de rechter in Assen.

‘Was nooit mijn intentie’

Volgens rechter Monte van Capelle heeft de verdachte er ‘een ravage’ van gemaakt. P. beweert dat hij ‘echte gevoelens en relaties’ met zijn slachtoffers had: ”Ik heb nooit een vooropgezet plan gehad om geld af te troggelen. Ik zat in financiële nood.”

De rechter ontploft bijna: ”Mijn u kocht er auto’s van, bijvoorbeeld een Porsche Boxster. Dat kost geld he!” Daarop zegt P: ”Het is niet netjes geleend en niet terugbetaald.” Hij wil een bedrijfje beginnen omdat alsnog te doen. ”Maar doordat ik nu een bekendheid ben, is dat niet makkelijk.”

Zes maanden cel

De officier van justitie eist 9 maanden cel, waarvan 3 voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Ook zou P. tot ruim 140.000 euro moeten terugbetalen aan leningen en immateriële schade. De advocaat van P. vindt dat er geen sprake is van strafbare feiten. ”De vrouwen leenden hem het geld niet uit omdat hij verhalen ophing, maar omdat ze stapelverliefd op hem waren. Dat is niet strafbaar.” Zij vraagt om vrijspraak.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven