Man (42) beklimt ‘ladder naar de hemel’, maar stort naar beneden

Man (42) beklimt 'ladder naar de hemel', maar glijdt uit en stort naar beneden

Een 42-jarige toerist uit Engeland is om het leven gekomen nadat hij de ’trap naar de hemel’ in Oostenrijk wilde beklimmen. Deze attractie is gelegen in de ferrata Großer Donnerkogel, in de berggebied. Dat meldt Het Laatste Nieuws (HLN).

Het klinkt zo mooi: een trap naar de hemel. In werkelijkheid gaat het om een ijzingwekkende ladder die is gespannen tussen twee rotsen.

Trap naar de hemel

De Britse man die te pletter is gevallen, wilde dolgraag de ladder in het Dachstein-gebergte beklimmen. De ladder is met 40 meter niet gemakkelijk te doen.

De man was bijna halverwege toen hij om onduidelijke redenen uitgleed. Hij kon zich niet meer tijdig vastgrijpen en stortte het ondergelegen ravijn in.

Volgens een woordvoerder van de autoriteiten kan niemand iets verweten worden. De toerist was helemaal alleen gekomen. Twee helikopters zijn nog ter plaatse gekomen, maar hulp mocht voor deze onfortuinlijke toerist helaas niet meer baten. De autoriteiten sluitten opzet uit.

Niet makkelijk

Jaarlijks komen er honderden mensen naar de ‘ladder naar de hemel’. Vooral avontuurlijk ingestelde influencers wagen zich aan de beklimming.

Dat doen zij natuurlijk voor de foto’s en video’s, waarmee ze geld verdienen op social media. Wellicht is het ook zo dat ze het spannend vinden.

Onderstaand een video van twee toeristen die de ladder beklimmen, om je een impressie te geven van hoe dat eruit ziet:

De trap is onderdeel van de via ferrata, een in rotswanden uitgehakt parcours van staalkabels en metalen sporten. Op de top van de Großer Donnerkogel staat een enorm kruis en heb je een prachtig uitzicht.

Avonturiers waarschuwen dat mensen die de trap naar de top beklimmen, hier niet lichtzinning over moeten denken. Het is een verre van makkelijke klim.

Scroll naar boven