Man (24) uit Eindhoven steelt kinderfietsje en laat klein meisje in tranen achter

Man steelt kinderfietsje, meisje (10) blijft in tranen achter

Een 24-jarige man heeft gisteren in Eindhoven een fietsje gejat die toebehoorde aan een meisje van tien jaar. De autoriteiten werden snel ingeseind en de verdachte kon daardoor pijlsnel worden aangehouden.

Fiets gepikt

Volgens RTL Nieuws had het kind haar fiets op slot gezet bij winkels. Toen ze weer terugkwam was de fiets ontvreemd. En dat zorgde voor tragische beelden.

Een getuige trof het meisje huilend aan en besloot haar te helpen. De verdachte, een man van 24 jaar uit Eindhoven, had de fiets in zijn auto gegooid en reed daarna weg. Een omstander die het zag gebeuren was zo slim het kenteren te noteren, waarna de politie werd gebeld.

Dader snel gepakt

Er werd een onderzoek ingesteld en door camerabeelden van een nabijgelegen eettent was te zien hoe de dief te werk ging. Zijn identiteit werd snel vastgesteld en niet veel later stond de politie bij de man op de stoep. Toen agenten de woning in kwamen, vonden ze de fiets.

Volgens wijkagenten uit Vaartbroek (Eindhoven) stond het kinderfietsje in de gang. Het rijwel werd meegenomen, maar de verdachte ook. Hij zal aan een verhoor onderworpen worden en zal zijn daad later aan de rechter moeten uitleggen. Die zal waarschijnlijk een boete opleggen.

Het meisje heeft haar fiets inmiddels teruggekregen.

Scroll naar boven