Man (18) opent vuur in supermarkt: Zeker 10 doden en meerdere gewonden

Man (18) opent vuur in supermarkt: Zeker 10 doden en meerdere gewonden

Een schietpartij in de Amerikaanse staat New York heeft vandaag zeker tien mensen het leven gekost. De vermoedelijke schutter is gearresteerd. Lokale media melden dat de man het vuur opende uit rascistisch motief.

BNO News maakt melding van een blanke man, die gehuld in militaire kleding met een halfautomatisch vuurwapen rond 14.30 uur om zich heen begon te schieten in een supermarkt in de stad Buffalo.

Op het beeldmateriaal dat voorhanden is, zijn tragische en schokkende beelden te zien van de slachtoffers. Meerdere van hen zouden in hun hoofd zijn geschoten. Vijf slachtoffers liggen levenloos op de parkeerplaats, naast de supermarkt.

Zeventig schoten

Getuigen zeggen tegen dat een van de omgekomen slachtoffers een gepensioneerde politieman is, die als beveiliger bij de supermarkt werkte. Een andere getuige meldt dat hij het afschrikwekkende aantal van ongeveer zeventig pistoolschoten heeft gehoord.

Live uitgezonden

De schutter zou de schietpartij live hebben uitgezonden op het sociale medium Twitch. Verder zou hij een manifest van ruim honderd pagina’s online hebben gezet, waarin hij zichzelf omschrijft als een achttienjarige die overtuigd is van de superioriteit van de witte mens. Ook zou hij antisemitische denkbeelden hebben.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven