Mam ziet schoenen van tieners op veranda liggen – de waarheid raakt haar als een hoop stenen

Het is die tijd van het jaar … Scholen zijn uit en de zomer is in volle gang.

Voor veel ouders betekent dit het begin van veel meer tijd doorbrengen met de kinderen, of het nu ergens op vakantie is, of gewoon thuis tijdens ‘warme’ zomerdagen.

Nadat een moeder op een dag thuis was kwam, trof ze verschillende paar schoenen aan op haar veranda. Dit raakte haar, waarna de moeder van 5 en populaire blogger Heather Duckworth besloot hierover te schrijven.

Dus ging ze naar haar Facebook-pagina Liefde, Geloof en Chaos om haar gevoelens te delen – en het is iets dat iedereen zou moeten lezen.

DE 18DE ZOMER

Ik kwam onlangs thuis na een lange middag boodschappen doen en zo zag mijn veranda er uit. Deze schoenen betekenen dat ik een huis vol met kinderen heb. . . meestal tieners. Deze schoenen zijn een teken dat het zomer is en dat de school uit is. Deze schoenen betekenen dat er waarschijnlijk geen eten meer in mijn huis is. Deze schoenen betekenen lawaai en chaos en gelach en muziek. Het betekent dat er waarschijnlijk kinderen op mijn bank loungen, in mijn zwembad zwemmen, airhockey spelen of ergens een film kijken. Deze schoenen betekenen dat we vandaag het aangewezen hang-out huis zijn.

Ik stopte bij mijn deur en voelde een golf van verdriet over me heen toen ik naar deze schoenen keek. . . schoenen van een groep kinderen die nu al vier jaar in mijn huis rondhangen. Sommige kinderen hebben deelgenomen aan dezelfde teams, sommige hebben al in dezelfde klas gezeten als de basisschool, sommige zijn oud en sommige zijn kapot. Maar door de jaren heen zijn ze allemaal goede vrienden gebleven. En ik hou van al deze kinderen die hun schoenen overal op mijn veranda achterlaten. De meesten zijn net afgestudeerd aan de middelbare school, wat betekent dat deze schoenen dit najaar in verschillende richtingen gaan wanneer ze naar de universiteit gaan.

Ze zeggen dat je maar 18 zomers hebt met je kinderen. Ik ben op nummer 18 met de mijne. Dit besef trekt aan mijn hart en doet me afvragen hoe 18 zomers zo snel voorbij gingen. Er gebeuren hier grote veranderingen – voor mij en al deze kinderen in mijn huis. Mijn hart weet het en voelt het en daarom voelt de aanblik van deze schoenen me een beetje sentimenteel. Ik weet dat na deze zomer de dingen nooit meer hetzelfde zullen zijn. Dit is een bitterzoet deel van het ouderschap. . . deze overgang van thuis naar het kijken van hen vertrekken. Mijn hoofd weet dat dit een goede zaak is, maar mijn hart. . . het doet gewoon pijn.

Ik vind het heerlijk om deze schoenen overal op mijn veranda te hebben, want het betekent dat mijn kinderen thuis zijn. Het betekent dat ik weet waar ze zijn en met wie ze zijn en dat ze allemaal veilig zijn. Ik ben me er zeer van bewust dat deze schoenen hier niet veel langer zullen zijn. Al snel zullen deze schoenen verspreid zijn over verschillende universiteitscampussen en zullen ze hun eerste stappen van onafhankelijkheid zetten. En ik weet dat al deze schoenen de volgende zomer misschien niet de weg naar huis vinden als het leven ze meeneemt op nieuwe avonturen.

Deze gedachten hangen als een donkere wolk boven mijn hoofd. . . proberen de vreugde te stelen van de huidige momenten. Ik schud mijn hoofd en probeer die weemoedige gevoelens weg te jagen. Ik wil niet het verdriet van wat er komt om het geluk van vandaag weg te nemen. Maar ik merk dat ik mezelf hier vaak aan moet herinneren tijdens deze 18e zomer omdat elk moment bitterzoet lijkt.

Maar voor nu zal ik deze schoenen omarmen en zal ik zo dankbaar voor hen zijn. Ik zal alle snacks kopen. Ik zal deze kinderen bij mij thuis verwelkomen en ze laten neerstorten op mijn banken. Ik zal de geluiden van hun lach waarderen en ik zal al hun rotzooi opruimen. Ik zal bidden dat iedereen veilig naar huis rijdt en ik zal het heerlijk vinden om een ​​vol huis te hebben. Maar bovenal zal ik mijn best doen om op dit moment geluk en vreugde voor dit moment te kiezen en niet die donkere wolk van verdriet me laten inslikken. Omdat dit moment nu. . . heel goed is.

Dus ik ga deze zomer van de schoenen koesteren. . . Omdat ik weet dat al die schoenen binnenkort de wereld gaan verkennen. . . en mijn veranda zal leeg zijn. ”

Zulke mooie woorden waarvan ik denk dat elke ouder hier zich wel in kan vinden. Spreid alsjeblieft de post van Heather verder als je het hiermee eens bent!