Mam neemt baby mee naar werk – dan maakt haar baas een opmerking en neemt onbewust foto’s

Alle moeders en vaders weten hoe moeilijk het is om een baby groot te brengen. Het geeft je het meeste voldoening dat je waarschijnlijk ooit zult doen in je leven. Maar iedereen die zegt dat het eenvoudig is, liegt.

Zelfs ouders met eindeloze hoeveelheden energie zullen de spanning op een bepaald moment voelen. Een baby is niet alleen een deel van je leven … ze zijn jouw leven.

Moeder Melody Jett Blackwell weet dit net zo goed als iedereen. Ze genoot van een rustig moment, ontspannen in haar bureaustoel terwijl ze haar baby wiegde, toen haar baas de hoek om kwam en een foto van haar nam.

Nu heeft Melody het geluk dat ze haar baby, Nora-Jo, mee kan nemen naar haar werk. Toen haar baas een nogal openhartige opmerking maakte over baby’s op de werkplek, wist Melody niet dat het ervoor zou zorgen dat ze in de krantenkoppen zou komen te staan

Dit is geen uithaal naar de baas van Melody. Nee, haar baas maakte een foto van Melody die haar baby aan het wiegen was tijdens werk en kwam tot de conclusie dat het gewoon te lief was om niet online te zetten.

De foto vond zijn weg naar de Maryland Farms Chiropractic Facebook-pagina en vanaf dat punt ging hij viraal.

Het bijbehorende tekst luidde: “Werkende moeders. Ze laat het er gemakkelijk uitzien. Het helpt dat Baby Nora-Jo zo lief en tevreden is omdat ze gewoon bij haar moeder is. Zouden jullie dit willen delen? We hebben meer (kleine- en grote) bedrijven nodig die dit moeten zien, zodat zij weten dat dit mogelijk zou moeten zijn op kantoor! #WorkinMamas post een foto van jou en je kleintjes terwijl je werkt! “

Melody mocht vanuit huis werken, maar op sommige dagen moest ze op kantoor zijn om dingen te doen die ze niet thuis kon doen. Haar werkgever staat haar echter toe om zoveel pauzes te nemen als ze nodig heeft voor haarzelf en baby Nora-Jo.

Melody vertelde Love What Matters: “Ik weet dat niet elke kantoor- en werkomgeving bevorderlijk is voor kinderen en baby’s, maar ik denk dat meer bedrijven flexibeler kunnen zijn dan ze op dit moment zijn.

“Ik denk dat veel gezinnen vinden dat het bijna financieel gezien verstandiger is als één van de ouders thuisblijft, in plaats van naar het werk te gaan om de het geld uit te geven aan de kinderopvang.”

Melody’s verhaal is een perfect voorbeeld van hoe een flexibele werkplek zou moeten zijn. We zijn zo blij om zowel moeder als baby te zien bloeien! Als je dit verhaal leuk vond en vindt dat er meer werkplekken zouden moeten zijn met een soortgelijke aanpak, deel dit artikel dan op Facebook!