Maatregelen tegen aanrandingen in Virtual Reality

Virtual Reality

Met Virtual Reality lijkt het net alsof je je in een andere wereld bevindt. Dankzij een VR-bril ga je helemaal op in de digitale wereld. Dusdanig zelfs, dat verschillende mensen zich zelfs aangerand voelden nadat ze onzedelijk werden betast door andere spelers. In een artikel op Nu.nl worden verschillende voorvallen beschreven.

Onzedelijk betast in Virtual Reality

Er wordt onder andere beschreven hoe een vrouw in 2016 tijdens het spelen van de game QuiVr onzedelijk werd betast door andere spelers. Anderen raakten haar virtuele personage aan bij haar borsten en kruis. Vorige week kwam een vrouw naar buiten met het verhaal dat haar virtuele karakter in de app Horizon Venues was betast. De makers van de app hebben er nu voor gekozen om maatregelen te nemen. Spelers kunnen nu zelf instellen hoe dichtbij anderen kunnen komen.

Is virtuele aanranding strafbaar?

Vooralsnog is er geen wetgeving rondom virtuele aanranding. Wellicht dat die wetgeving er wel komt. Men zou dan echter de vergelijking kunnen maken met het vermoorden van andere spelers in videogames. Daarbij moet wel de kanttekening geplaatst worden dat gamers in een shooter precies weten waar ze aan toe zijn. De VR-games waarin de vrouwen betast zouden zijn, zijn daar natuurlijk niet voor ontworpen. De vrouwen hebben aangegeven dat de virtuele aanranding voor hun gevoel vergelijkbaar was met fysieke aanranding.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven