Lukt het jou om binnen 30 seconden antwoord te geven?

Ben je klaar voor een uitdagende wiskundige puzzel? Stel jezelf op de proef met deze vergelijking waarbij je slechts drie van de vier symbolen mag gebruiken: +, -, x, of ÷. Hier gelden geen regels voor de volgorde van bewerkingen, en er komen geen breuken of negatieve getallen aan te pas. Klaar om je wiskundige vaardigheden te testen?

De puzzel

Op het eerste gezicht lijkt deze wiskundige puzzel misschien onmogelijk, maar met de juiste benadering kun je de vergelijking correct maken.

Hier is de puzzel:

2×1+6×6=48

Wat denk je dat de juiste oplossing is? Laten we de mogelijkheden onderzoeken.

man holding his chin facing laptop computer

Mogelijke Oplossingen

Om deze vergelijking correct te maken, moeten we zorgvuldig nadenken over hoe we de beschikbare symbolen kunnen gebruiken. Hier zijn enkele mogelijke oplossingen:

Oplossing 1

Een mogelijke benadering is het gebruik van de vermenigvuldigingsteken (x) voor de meest kritieke bewerkingen. Hier is hoe de vergelijking eruitziet:

2x1x6÷6=48

Door 2x1x6 te berekenen, krijgen we 12. Als we dat door 6 delen, krijgen we uiteindelijk het gewenste antwoord: 48.

Oplossing 2

Een andere aanpak is om het optellingsteken (+) te gebruiken voor de cruciale delen van de vergelijking:

2+16×6÷6=48

Door 16×6 te berekenen, krijgen we 96. Als we dat door 6 delen, krijgen we nog steeds het gewenste antwoord: 48.

Conclusie

Het lijkt misschien een onmogelijke opgave, maar met de juiste strategie kun je deze wiskundige puzzel oplossen. Door creatief te denken en de beschikbare symbolen slim te gebruiken, kun je de vergelijking 2×1+6×6=48 correct maken.

Het is een geweldige manier om je brein te trainen en je wiskundige vaardigheden te verbeteren. Veel plezier met puzzelen!

Scroll naar boven