Ludo pint 400 euro, maar krijgt geen geld en bank noemt hem ‘leugenaar’

Ludo pint 400 euro, maar krijgt geen geld en bank noemt hem 'leugenaar'

De Vlaamse Ludo Bosmans wilde tijdens een bezoek aan Berlijn 400 euro pinnen, maar er kwam helemaal niets uit de automaat. Het geld is echter wel afgeschreven van zijn bankrekening. De bank heeft hem tevens verteld dat er ‘niets foutgegaan is’.

Geen geld

Bosman ging in de afgelopen herfstvakantie naar Berlijn, waar hij contant geld wilde opnemen bij een geldautomaat in de Zimmerstrasse.

Nadat hij zijn pincode had ingevoerd en koos voor een bedrag van 400 euro, ging de klep wel open maar kwam er helemaal niets uit. ”Ik kon het geld wel aanraken, maar de biljetten bleven steken. Toen sloot de klep en ging het apparaat in storing.”

Ludo pint 400 euro, maar krijgt geen geld en bank noemt hem 'leugenaar'

Na een half uurtje wachten, besloot Ludo het er maar bij te laten zitten en maakte een melding bij Euronet, de exploitant van de automaat. Die beloofde vervolgens een dossier te maken, maar Ludo werd verteld dat hij zijn eigen bank moest bellen als hij het geld wilde terugvorderen.

”Ik heb mijn bank alle gegevens verstrekt. Ook het adres van de automaat waar het om ging en ik heb zelfs foto’s gestuurd.”

Geld kwijt

De uitbater van de ATM heeft nu echter laten weten dat er ‘geen kasverschil’ is vastgesteld bij de automaat. En Ludo krijgt dus helemaal niets terug.

”Na mijn mislukte transactie om 15.19 uur is de automaat gestopt met functioneren tot de volgende dag 10.48 uur. Nu zit ik toch wel met vragen. Is er wel echt gecontroleerd? Heeft de volgende klant mijn geld gekregen? Heeft een controleur dit zelf gehouden?”

Ludo weet dat hij geen poot heeft om op te staan. De bank blijft beweren dat er niets is misgegaan. Ludo is zijn geld kwijt en wordt ook nog eens uitgemaakt voor leugenaar.

Ludo krijgt hulp van de krant

Euronet laat daarna wekenlang niets meer van zich horen. Totdat de Belgische krant Het Nieuwsblad een oproep doet aan de lezers om geen Euronet-automaten in het buitenland te gebruiken. Ineens reageert het bedrijf, dat stelt dat de claimafdeling ‘helaas onderbezet’ was.

Natuurlijk. Ook blijkt Ludo na een ‘dubbele controle’ ineens toch recht te hebben op zijn geld. Waar dat eerder zogenaamd niet aan de orde was, is er nu toevallig toch een overschot van 400 euro vastgesteld.

”We contacteren de klant om de afhandeling van de claim te bevestigen.” Als het meezit, zal Ludo zijn geld dus alsnog op zijn bankrekening teruggestort krijgen.

Scroll naar boven