Luchtballon met gezin vliegt in de hens: omstander filmt alles

Luchtballon met gezin vliegt in de hens en stort neer: omstander filmt alles

Mexico City is opgeschrikt door een incident met een hete luchtballon. De ballon vloog op grote hoogte in de fik en stortte ter aarde. Een omstander heeft alles vanuit haar keukenraam op video kunnen vastleggen en de video op Twitter gedeeld.

Voor de meeste mensen is een trip met een luchtballon iets voor een bucketlist. Mensen met hoogtevrees kunnen er maar beter niet aan beginnen.

Op zaterdag verraste Jose Nolasco (50) zijn vrouw Viridinia Beccerril (39) en hun dochter van 13 met een ritje door de lucht. In het begin ging alles goed.

De ballon gleed over de pre-Spaanse piramide in Teotihuacán, in de staat Mexico, toen het opeens helemaal mis ging. Er ontstond een probleem met het gassysteem van de ballon.

Piloot springt

Dat zorgde ervoor dat de cabine vlam vatte. Wat er dan gebeurt, heeft geleid tot schokkende reacties. De piloot besluit om de enige parachute aan boord om te doen, en springt uit de ballon.

Victor Guzmán laat de familie, die geen idee heeft wat ze moeten doen, gewoon achter. De vader, moeder en dochter kunnen geen kant op.

Terwijl de ballon naar beneden stort, neemt de dochter een dapper besluit. Ze realiseert zich dat ze het niet gaat overleven wanneer ze in de ballon blijft en besluit ook te springen.

Ouders

De vader en moeder springen niet en kunnen het niet meer navertellen. Hun dochter heeft het overleefd. Ze ligt in het ziekenhuis, maar is nu aanspreekbaar.

Haar oma, Ryna Sarmiento, vertelt tegen de Mexicaanse nationale krant Milenio dat haar kleindochter haar ouders omhelsde vlak voordat ze uit de cabine sprong.

Piloot aangeklaagd

De piloot die er zonder kleerscheuren vanaf is gekomen, is aangeklaagd. Hem wordt dubbele m00rd ten laste gelegd, nadat hij de procureur-generaal had verteld dat hij het gezin in de steek had gelaten.

Naar eigen zeggen had hij zelf ook geen idee hoe hij moest reageren. Maar blijkbaar kon hij nog wel bedenken om de parachute te pakken.

Onderstaand de beelden die zijn gemaakt door een vrouw. Vanuit haar keukenraam zag ze alles gebeuren.

Scroll naar boven