Luc is verdrietig, kan in 2016 gekochte saunabon niet meer gebruiken

Luc is verdrietig: In 2016 gekochte 'onbeperkt geldige saunabon' blijkt niet geldig

De Belgische Luc Pagnaer kocht in 2016 twee valentijnsarrangementen bij sauna Hezemeer in Laakdal. De bonnen zouden onbeperkt geldig zijn, maar in de tussentijd is er een nieuwe uitbater gekomen. Die denkt daar anders over. 

Borstkanker

Luc en Denise wilden eigenlijk geen 7 jaar wachten om naar de sauna te gaan, maar vlak na Valentijnsdag 2016 werd er bij Denise borstkanker vastgesteld. Pas begin 2022 wordt Denise genezen verklaard, waarop Luc zich herinnert dat hij nog 2 saunabonnen van 224 euro per stuk heeft.

Als ze in oktober vorig jaar naar de sauna gaan, komt Luc aan met de bonnen. Maar een medewerkster zegt niet op de hoogte te zijn van het verwenarrangement. Luc moest een mailtje sturen aan het hoofdkantoor in Nederland. Dat doet hij en krijgt daarop te horen dat Sauna Hezemeer eind 2017 is overgenomen door International Wellness Resorts. De nieuwe eigenaar is niet verplicht oude cadeaubonnen te aanvaarden.

Waardeloos

Dat blijkt ook uit de wetgeving hieromtrent. En zo staat Luc met twee compleet waardeloze bonnen. Hij probeert meermaals contact op te nemen met het hoofdkantoor, maar krijgt nooit antwoord.

Daarop stapt Luc naar de redactie van Het Nieuwsblad. Vreemd, maar opeens komt er een antwoord. De marketingmanager bevestigt dat de bonnen lang voor de overname zijn aangekocht en dat IWR deze arrangementen niet aanbiedt. Toch wil de sauna graag meedenken.

Zielig

Het management vindt het zielig voor Luc en Denise en heeft besloten een alternatief arrangement aan te bieden zodat het koppel alsnog kan genieten van een dagje sauna. De twee zijn dolblij: ”Na zeven jaar kunnen we toch nog genieten van ons valentijnscadeau.”

Scroll naar boven