Louis van Gaal zwijgt niet langer over het WK: ”Alles was afgesproken werk”

Het was alweer een tijdje geleden, maar eindelijk heeft Louis van Gaal weer iets van zich laten horen. De voormalig bondscoach (72) zorgde in gesprek met de NOS gisteren direct voor opschudding. Volgens Van Gaal was het hele WK in Qatar ‘verkocht’.

Klopt niks van!

Louis van Gaal kreeg gisteren een Eredivisie Oeuvre Award uitgereikt. Toen hij een vraag kreeg over het WK in Qatar, liep hij helemaal leeg.

Zoals bekend verloor Nederland van Argentinië in de kwartfinale. Na een 0-2 achterstand scoorde Wout Weghorst in een van de laatste seconden van de wedstrijd de 2-2, na een ingestudeerde vrije trap. Daarna ging het mis tijdens de penalty’s.

Volgens Van Gaal had Nederland geen enkele kans om de Argentijnen te verslaan. Hij denkt dat er vieze spelletjes gespeeld zijn.

Louis van Gaal zwijgt niet langer over het WK: ''Alles was afgesproken werk''

”Als je ziet hoe Argentinië aan de doelpunten komt en hoe wij aan de doelpunten komen en hoe topspelers van Argentinië over de schreef gingen en niet bestraft werden? Dat was allemaal vooropgezet spel.”

”Wat ik daarmee bedoel? Ik bedoel daarmee alles wat ik zeg. Dat Messi wereldkampioen moest worden? Dat denk ik ja. Dit is allemaal vooraf bedacht.”

Benadeeld

Het Nederlands Elftal voelde zich flink benadeeld in een aantal situaties. Eerst was er de overduidelijke handsbal van Messi, die niet werd bestraft.

Daardoor kon de kleine Argentijn gewoon op het veld blijven staan toen hij aan het einde van de reguliere speeltijd nog een gele kaart pakte.

Ook invaller Leandro Paredes mocht van arbiter Lahoz gewoon op het veld blijven staan, toen hij de bal keihard de dug-out in ramde.

Louis van Gaal, die zelf vindt dat hij alles goed heeft gedaan op het WK, wilde bovenstaande voorbeelden zelf niet aanhalen. ”Ik heb genoeg gezegd. Ik ben nog niet voor de camera geweest en jij stelt me die vraag en ik geef antwoord.”

Scroll naar boven