Lotto weigert jackpot uit te betalen omdat mannen kraskaart kochten met gestolen pinpas

Camelot, verantwoordelijk voor de Nationale Loterij in het Verenigd Koninkrijk onderzoekt momenteel een tweetal Lotto-winnaars nadat ze twijfelen of de twee hun lot kochten met een gestolen bankpas.

Volgens berichten denkt het bedrijf Camelot dat Mark Goodram (36) en Jon-Ross Watson (31) een gestolen kaart gebruikte om de winnende kraskaart te kopen, aangezien geen van de mannen een bankrekening heeft.

De vrienden kochten het winnende kaartje van £4 miljoen (omgerekend €4.6 miljoen) vorige week maandag tijdens Pasen in Waitrose in Clapham, Zuid-Londen.

Het tweetal, oorspronkelijk afkomstig uit Bolton, beweerde dat de kaart die ze gebruikten van een vriend was die John heette, maar John was nergens te bekennen omdat hij kennelijk terug was gegaan naar het noorden.

Beide mannen zijn door de jaren heen op de Most Wanted-lijst van Bolton verschenen voor verschillende misdrijven in de stad. Goodram heeft naar verluidt 22 veroordelingen voor 45 misdrijven en moest vorig jaar gevangen zitten voor inbraak, terwijl Watson naar verluidt meerdere veroordelingen heeft, waaronder inbraken en bankfraude.

Goodram vertelde The Sun:

Ik ga op een Caribische cruise en daarna naar Las Vegas. Maar ik heb eerst een paspoort nodig.

Eigenaren van Camelot hebben nu geweigerd om het tweetal hun jackpot uit te betalen, terwijl ze een onderzoek uitvoeren.

Het officiële beleid van Camelot is om mensen die een kraskaart kopen met gestolen geld niet uit te betalen, maar het is onduidelijk wat hun standpunt is tegenover mensen die verdacht worden van het gebruik van gestolen bankkaarten.

Bron: The Sun