Loterijwinnaar investeert zijn geld in iets absurds en moet 21 jaar de cel in

Loterijwinnaar investeert zijn geld in iets absurds en moet 21 jaar de cel in

Een man die drie miljoen dollar won met een kraskaart, heeft een deel van zijn gewonnen geld in iets wel heel absurds geïnvesteerd. Ronnie Music Jr. zit momenteel vast en heeft op het moment van schrijven nog 17 jaar te gaan.

Bende

In 2015 kocht Ronnie een kraskaart in de loterij van Georgia, de Verenigde Staten. Het leverde hem drie miljoen dollar op (2,7 miljoen euro).

Maar in plaats van een mooie woning of een vakantiehuis, auto of boot te kopen, besloot hij te investeren in iets heel anders. En dat komt Ronnie nu heel erg duur te staan.

Hij stopte zijn geld namelijk in een drugsbende. Die werd geleid vanuit de Calhoun State Prison in Georgia en verhandelde in meerdere staten.

Een paar leden van de bende werd in september 2015 gepakt toen ze probeerden meer dan 10 pond meth te verkopen. Die zou naar verluidt door Music geleverd zijn. Dat zou een lampje bij hem moeten hebben laten branden, maar Music door met zijn transacties.

In een gerechtelijk document staat: ”Music volgde de transactie en de arrestatie van de leden maar is daarna niet gestopt met zijn betrokkenheid.”

Maand later

Een maand later werd Music uiteindelijk opgepakt met behulp van een informant. In zijn woning werd 22.000 dollar aan cash geld aangetroffen. Ook werden meer dan vier pond meth en 11 vuurwapens aangetroffen. Dat is niet zo mooi, want Jr. was eerder al eens veroordeeld en mocht geen enkel vuurwapen hebben.

Music heeft uiteindelijk schuld bekend. Op 3 april 2017 werd hij veroordeeld tot een celstraf van 21 jaar. De rechter zei: ”Je hebt een loterij gewonnen en had daarmee een valnet.

”Er is nooit eerder iemand geweest die gewonnen geld heeft besteed op een meer gevaarlijke manier dan jij hebt gedaan.”

Scroll naar boven