Losgeslagen asielzoekers massaal op rooftocht door Nederland

Asielzoekers

Het loopt helemaal uit de klauwen met asielzoekers in Nederland. En dan gaat het met name om mensen uit veilige landen.

In Emmen en Westerwolde zijn ze er klaar mee. De burgemeesters van beide gemeenten beweren dat inwoners dagelijks losgeslagen asielzoekers treffen.

”Woninginbraken, vernielingen, intimidatie en winkeldiefstal zijn aan de orde van de dag. Den Haag moet maatregelen gaan treffen.”

De burgemeesters Eric van Oosterhout van Emmen en Jaap Velema van Westerwolde hebben met spoed een gesprek met minister Dilan Yesilgoz-Zegerius van Justitie en Veiligheid en Eric van der Burg van Asiel en Migratie aangevraagd. ”Dit moet stoppen.”

Ter Apel

Rond het aanmeldingscentrum voor asielzoekers in Ter Apel is het al jaren mis. Asielzoekers uit veilige landen verpesten alles.

Dat was eerst alleen in Westerwolde zo, maar de Nieuwe Nederlanders hebben hun bezigheden nu verlegd naar dorpen in de buurt.

Ontwrichtende situatie

Volgens burgemeester Velema van Westerwolde gaat het om een ‘ontwrichtende situatie’. ”In Ter Apel weten wij niet beter dan dat we mensen die huis en haard moeten verlaten, opvangen en hulp bieden.”

”De overlast die onze inwoners en winkeliers daarbij ervaren, staat haaks op de gastvrijheid die ze bieden. Dat is erg wrang en zet de opvang in de samenleving ernstig onder druk.”

Maatregelen helpen niet

Burgemeester Van Oosterhout van Emmen maakt zich eveneens grote zorgen. De huidige maatregelen zoals camera’s, de inzet van straatcoaches, boa’s en politie helpen niet.

”De situatie blijft precair en ronduit zorgelijk door toedoen van veiligelanders die de route van Emmen naar Ter Apel in de meeste gevallen lopend afleggen.”

Mark Rutte kondigde onlangs al aan dat er nog meer asielzoekers naar Nederland komen. Het kabinet is de grip kwijt en heeft geen oplossing.

Scroll naar boven