Lisa gaat haar vader verliezen, heeft geen geld voor uitvaart en wil donaties

Lisa gaat haar vader verliezen, heeft geen geld voor uitvaart

Pizzabakker Salvatore Lombardo (77) is opgenomen in een hospice. Ondanks dat de pensionado nog een goedlopend Italiaans restaurant heeft, is er geen geld voor zijn uitvaart. Zijn dochter Lisa smeekt daarom om donaties.

Pizzeria

Veel Dordtenaren kennen Ristorante Piccola Italia in de Voorstraat wel. Salvatore kwam in de jaren 80 in de zaak, die toen nog van Ercole Gaetano was.

Salvatore groeide uit tot een icoon in Dordt. Gedurende de jaren bouwde hij een fanbase op van mensen die kwamen voor zijn lekkere eten, de gastvrijheid en warmte.”

Gat in zijn hand

Maar achter het succes van de pizzabakker gaat een tragedie schuil. Salvatore kon namelijk niet met geld omgaan. Lisa (41) zegt tegen het Algemeen Dagblad:

”Inmiddels weet ik dat hij financiële problemen had. Hij kon nog geen treinkaartje kopen om naar mij toe te komen. Nee, hij kon niet omgaan met geld.”

”Mijn vader leefde met de dag. Ik heb hem meermaals moeten helpen met zijn schulden en heb dat altijd met veel liefde gedaan.”

Ziek

Twee jaar geleden kreeg Lisa te horen dat haar vader, destijds 75 jaar, ziek is. ”Ik vond hem er slecht uitzien toen ik met hem aan het beeldbellen was. Ik dacht dat het kwam door het roken. Uiteindelijk zijn we naar de dokter gegaan. Toen is gebleken dat hij ziek is.”

Hospice

De artsen vertelden hem dat hij naar een hospice moest. De wilskracht van Salvatore was sterk en wonder boven wonder knapte hij op.

Hij mocht het hospice weer uit, ging naar een verpleeghuis en daarna zelfs weer naar een eigen appartement. Dochter Lisa is dankbaar voor de extra tijd die ze samen hebben gekregen.

”Mijn vader is een echte Italiaan, komt uit Genua, is dol op Pavarotti en praat met zijn handen. Ik realiseer me steeds meer hoeveel we op elkaar lijken.”

Uitvaart

Maar nu blijkt dat de ziekte toch is uitgezaaid. ”Hij ligt weer in een hospice en nu moeten we hem echt gaan loslaten. Hoe lang hij nog heeft, weet ik niet.”

Lisa heeft ontdekt dat haar vader geen uitvaartverzekering heeft. Ze wil haar vader een mooi afscheid geven en is daarom een inzamelingsactie begonnen. ”Ik doe een beroep op iedereen die hem kent of geraakt is door mijn verhaal, om even te doneren. Alle beetjes helpen.”

Scroll naar boven