Linkshandige mensen zijn blijkbaar best bijzonder, suggereert de wetenschap. Er zijn in de loop der jaren een aantal studies en werken geweest die het verschil tussen links en rechts onderzochten. Het lijkt erop dat degenen die hun linkerhand gebruiken misschien wel de meest intelligente en creatieve mensen ter wereld zijn.

Linkshandigen

In 2019 werd onthuld dat, hoewel linkshandigen slechts 10 procent van de bevolking uitmaken, ze maar liefst 20 procent van de MENSA-leden uitmaken (MENSA betekent de slimste 2% van iedereen die een IQ-test uitvoert).

Er werd hierover gezegd: “Handvoorkeur is een manifestatie van hersenfunctie en is daarom gerelateerd aan cognitie. Linkshandigen vertonen gemiddeld een meer ontwikkelde rechterhersenhelft, die gespecialiseerd is in processen zoals ruimtelijk redeneren en het vermogen om mentale representaties van objecten te roteren.

Ben jij linkshandig? Dan verkeer je in goed gezelschap, met linkshandigen als Leonardo da Vinci, Bill Gates en Marie Curie. Onderzoek heeft ook gesuggereerd dat linkshandigen betere artiesten kunnen zijn dan rechtshandigen. Onderzoek gepubliceerd in het American Journal of Psychology beweerde dat ze meer begaafd zouden kunnen zijn als het gaat om het zoeken naar interessante oplossingen voor het oplossen van problemen.

Een andere studie, die een enquête hield onder meer dan 2000 linkshandige, rechtshandige en tweehandige mensen, vond ook dat linkshandigen zich meer aangetrokken voelen tot een loopbaan in de kunst en technologie.


Like it? Share with your friends!