Lindsay (13) schrijft hartverscheurende brief en stapt uit het leven

Lindsay (13) schrijft hartverscheurende afscheidsbrief en stapt uit het leven

In Frankrijk is commotie ontstaan na het uit het leven stappen van de 13-jarige Lindsay. Het meisje werd zwaar gepest op school, en trok het niet meer. Op 12 mei jongstleden maakte ze er een einde aan. Ze heeft een zeer ontroerende afscheidsbrief achtergelaten.

In de steek gelaten

Op de persconferentie hebben haar gebroken moeder en stiefvader aangegeven hoe zwaar ze zich in de steek gelaten voelen. Door de schooldirecteur, door Facebook en…door de autoriteiten.

De advocaat van de familie besloot de afscheidsbrief van Lindsay voor te lezen. De brief is dusdanig hartverscheurend, dat ook wij moeite hebben om het droog te houden.

Haar moeder Betty vertelt hoe Lindsay meermaals met haar klachten naar de schooldirectie is gestapt. Die vertelde haar niet ‘lastiggevallen’ te willen worden met zulke ‘onzin’.

”Op geen enkel moment hebben we hulp gekregen. Ik heb alles geprobeerd, maar iedereen liet ons in de steek.”

De grootmoeder van Lindsay had zelfs nog een brief naar president Emmanuel Macron en zijn vrouw Brigitte gestuurd om aandacht te vragen voor de situatie.

”Als iedereen zijn werk gedaan had, zouden we hier nu niet voor jullie moeten zitten om de zaak-Lindsay te bespreken”, stelde de stiefvader van het meisje.

Vier klachten

In totaliteit zijn er maar liefst VIER klachten ingediend. De school, de directie en betrokken agenten zullen verantwoording moeten afleggen.

Zij worden officieel in staat van beschuldiging gesteld inzake het niet verlenen van hulp aan een persoon in nood.

Ook zal Facebook moeten komen verklaren waarom het commentaar aan het meisje gewoon mocht blijven staan van het platform.

Toen de advocaat van de familie de afscheidsbrief van Lindsay voorlas, werd het muisstil in de zaal. Hieronder lees je wat er in de brief staat:

Beste ouders, als jullie deze brief lezen, ben ik er niet meer. Het spijt me, maar ik kon niet meer.”

“Van ‘s ochtends tot ‘s avonds beledigd, uitgelachen en bedreigd worden… Het is genoeg geweest. Niets zal hen doen stoppen. Ondanks al onze acties blijven ze me viseren.”

“Sorry, mama, omdat ik ervoor koos om naar papa in de hemel te gaan (hij was overleden toen ze drie jaar oud was; nvdr). Hopelijk haalt het ook wat uit. De pesters zullen denken dat ze gewonnen hebben en het daar misschien bij laten.”

“Zelfs bij de schooldirecteur kon ik niet terecht met mijn verhaal, hij stond duidelijk aan hun zijde. Het enige wat me dan nog restte, was zelf te vertrekken. Let een beetje op Maïlys, mogelijk staat haar nog wat te wachten. En draag zorg voor julliezelf, ik zie jullie graag. Tot ziens.”

Beste vriendin

Maïlys is de beste vriendin van Lindsay. Zij verkeert in hetzelfde schuitje en wordt ook dagelijks gepest. Sinds Lindsay er niet meer is, is haar vriendin niet naar school geweest.

Voor de camera van nieuwszender BFM TV laat haar moeder weten dat het niet goed gaat met haar dochter. Ze wilde nog meer kwijt.

”In september is de miserie voor beide meisjes begonnen. Als ouders raadden we aan om niet te reageren op de provocaties, maar het ging van kwaad naar erger. Ze kregen cola over zich heen gegoten, er werden roddels gelanceerd.”

Voor Maïlys gaan de treiterijen ook gewoon verder. Zo kreeg ze al de vraag “waarom ze er niet was voor haar vriendin” en werd haar aangeraden “hetzelfde te doen”. Minister van Onderwijs Pap Ndiaye noemde de zelfdoding van de scholiere niet alleen een tragedie voor het hele land, maar ook “een collectief falen”.

Wij vragen het normaal gesproken nooit, maar hierbij maken wij een uitzondering. Deel dit bericht a.u.b zodat er meer aandacht voor komt om pesten te stoppen. Het kan wellicht levens redden. Alvast bedankt.

Scroll naar boven