Linda (69) viel voor ‘Nigeriaanse prins’ en raakt alles kwijt

Linda (69) viel voor ‘Afrikaanse prins’ en raakt alles kwijt

De 69-jarige Linda uit het Britse Newcastle deelt een opmerkelijk verhaal. Drie jaar geleden leerde ze de ‘Afrikaanse prins’ Muhammad uit Nigeria kennen. Na een ontmoeting ging het helemaal mis. De ‘prins’ had het op haar geld voorzien.

Facebook

Linda weet het nog goed. Zo’n drie jaar geleden kreeg ze een vriendschapsverzoek via Facebook. Op de profielfoto stond een, zo omschrijft ze het zelf, een ‘knappe donkere man’.

”Ik kende hem niet, maar besloot het erop te wagen. Ik was toen al drie jaar single en was eigenlijk op zoek naar de liefde.” Nauwelijks tien minuten nadat Linda het verzoek accepteert, krijgt ze een berichtje van de man. Hij vindt haar ontzettend knap.

Vragen

”Daar was ik enorm door gevleid. Het was fijn om te horen. In de daaropvolgende weken spraken we soms hele dagen. Hij wilde vanalles weten. Of ik getrouwd was, of ik kinderen had en hoe de band met mijn kinderen is.

Hij vertelde dat hij uit een grote familie kwam die in weelde leefde. Hij hoefde zich niet druk te maken over geld en stuurde een foto van een erg mooie auto.”

Na twee maanden vraagt Muhammad of Linda hem wil komen bezoeken. Hij is zo verliefd dat hij niet meer kan wachten, zo zegt hij. Linda besluit erop in te gaan en boekt een ticket naar Nigeria. Maar dan gaat het mis…

Ontmoeting

Nadat Linda is aangekomen op het vliegveld Kano, vertelt Muhammad dat zijn woning wordt verbouwd. Hij zegt dat ze om die reden in een hotel moeten verblijven. Toevallig weet hij wel een mooi hotel en dus slapen de twee er een volledige week op kosten van…Linda.

Linda (69) viel voor ‘Afrikaanse prins’ en raakt alles kwijt

”We hadden een leuke week en zij er samen op uit getrokken. Muhammad was erg lief en gaf voortdurend complimentjes. Ik had er veel moeite mee om weer naar huis te gaan, maar hij zei dat we elkaar snel weer zouden zien. Dat gaf me hoop.”

Geld

Maar nadat Linda thuis komt krijgt ze ineens een vreemd berichtje. Muhammad’s bankrekening is geblokkeerd vanwege ‘een fout’ en hij moet zijn personeel betalen.

Of Linda even 10.000 pond kan overmaken. ”Ik vond het erg vreemd en heb even getwijfeld. Maar hij zei dat we elkaar nu goed kenden en dat hij de bank voortdurend belde om het op te lossen. Ik zou mijn geld de volgende dag terugkrijgen.”

Linda besluit het geld over te maken en krijgt een rekeningnummer die niet op zijn naam staat, maar op die van iemand anders. ”Die stond op naam van zijn neef, vertelde hij.”

Geblokkeerd

Maar de volgende dag komt er geen geld. Muhammad blijft excuusjes verzinnen en vraagt om meer geld. ”Ik heb niet veel gespaard in mijn leven en de 10.000 pond was zo’n beetje alles wat ik had. Toen ik zei dat ik geen geld meer had, werd hij erg boos. Hij vroeg of ik een lening kon afsluiten. Hij zou me echt terugbetalen.”

Maar Linda wil geen lening afsluiten. Ze vertelt de prins dat ze hem geen geld meer kan geven, waarop Muhammad haar blokkeert. Linda is al haar spaargeld kwijt aan romance die toch geen romance bleek te zijn. ”Ik snap niet dat ik zo dom heb kunnen zijn.”

Scroll naar boven