Limburgse vrouw raakt ongewenst zwanger, eist miljoenen van ziekenhuis

Limburgse vrouw raakt ongewenst zwanger, eist miljoenen van ziekenhuis

Een 39-jarige vrouw uit het Limburgse Weert had een droom: ze wilde chirurg worden. Helaas voor haar zal het er nooit van komen. Ondanks dat ze een spiraaltje liet plaatsen, raakte ze ongewenst zwanger. De vrouw vindt het ziekenhuis hier schuldig aan en eist miljoenen euro’s.

De Limburgse, nu werkzaam als jeugdarts, beweert dat ze door haar zwangerschap haar studie niet kon afmaken en eist hiervoor compensatie. Maar liefst 2,4 miljoen euro wil ze zien van het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven, waar ze het spiraaltje liet plaatsen.

Limburgse vrouw raakt ongewenst zwanger, eist miljoenen van het ziekenhuis

Moeizame relatie

De vrouw had naar eigen zeggen een moeilijke werkrelatie met het MMC, waar ze in juli 2012 als arts in opleiding begon. Na 2,5 jaar werd haar te verstaan gegeven dat er een eind kwam aan die studie. Ze was eerder al weggestuurd bij Viecuri Medisch Centrum in Venlo.

De vrouw besloot zich ziek te melden en de geschillencommissie bepaalde later dat de vrouw onterecht was weggestuurd. Daarop werd besloten om haar opleiding voort te zetten in het Maastricht UMC.

Spiraal

Maar toen ging alles mis. Haar man en zij hebben al twee kinderen, maar wilden geen derde. In het MMC liet ze daarom in 2014 een spiraaltje inbrengen. Tot haar verbazing raakte ze eind februari 2016 ongewenst zwanger. ”Mijn droom viel compleet in duigen. Chirurg worden was mijn passie.”

De vrouw moest naar eigen zeggen kiezen om het kind te houden, of om abortus te laten plegen. Ze besloot het kindje te houden, maar wil daarvoor flink gecompenseerd worden.

De jeugdarts is woedend op het MMC en procedeert al jaren tegen het ziekenhuis. Ze vindt dat er een fout is gemaakt en dat ze vanwege het spiraaltje nooit zwanger had mogen worden. Omroep Brabant meldt dat de vrouw inmiddels al geld heeft gekregen. Het bedrag is onbekend.

Maar het is niet voldoende. De vrouw wil nog meer geld zien. Maar liefst 2,4 miljoen euro schadevergoeding is de eis. Het is niet helemaal duidelijk waar dat bedrag op gebaseerd is. Wel duidelijk is dat de vrouw van plan is om nog maandenlang door te gaan met procederen…

Scroll naar boven