Limburgse voetbalhooligan blaast eigen hand eraf met vuurwerk

Limburgse voetbalhooligan blaast eigen hand eraf met vuurwerk

In Limburg is het gisteren weer flink uit de hand gelopen bij een voetbalwedstrijd op het tweede niveau in Nederland. Een fan blies voor de gelegenheid zijn eigen hand eraf met een stuk vuurwerk. Niet zo snugger.

Voetbal

Voetbal is volkssport nummer een in ons kikkerland. Vrijwel iedereen heeft wel een voorkeur voor een bepaalde club. Maar helaas trekt de sport ook een hoop primitievelingen aan.

Dat hebben we eerder al kunnen zien bij Ajax-Feyenoord. Toen gooiden ‘fans’ van de thuisploeg fakkels op het veld. Nadat het duel gestaakt werd, begon men het stadion te slopen.

Knokken

In de meeste gevallen knokken supporters tegen de ME. Waarom? Nou ja, voor de ‘lol’. Of omdat ze een verliespartijtje niet kunnen verkroppen.

Ook gisteren ging het weer mis. Na afloop van de wedstrijd VVV-Venlo – Roda JC was het rond stadion De Koel erg onrustig.

Supporters van beide teams wilden graag met elkaar op de vuist. De Mobiele Eenheid voorkwam dat. En dus moesten zij het ontgelden.

Vuurwerk

Rellend voetbaltuig heeft het wiel sowieso al niet uitgevonden, maar je hebt altijd baas boven baas. In zijn enthousiasme was er een VVV-supporter die een stuk zwaar vuurwerk had meegenomen.

We hebben het hier over een stuk dat in Nederland niet legaal is vanwege de kracht. Waarom neem je die in godsnaam mee naar een voetbalwedstrijd?

Afijn, de man wilde het vuurwerk naar de Mobiele Eenheid gooien. Helaas voor hem ging het af in zijn eigen hand, die nu aan gruzelementen ligt.

Behandeld

De man blijkt nog andere zware verw0ndingen te hebben en is met spoed afgevoerd. We weten niet hoe zijn toestand op dit moment is. Fysiek dan.

Laten we hopen dat het OM hem aanklaagt voor poging tot d00dslag. Want wanneer het vuurwerk tussen agenten terecht was gekomen…

Scroll naar boven