Limburgse schreeuwtokkie heeft een hekel aan die ‘schijthollanders’

Limburgse schreeuwtokkie heeft een hekel aan die 'schijthollanders'

Limburgers zijn over het algemeen hartstikke gezellige mensen. Maar je hebt er altijd mensen tussenzitten die helemaal zitten opgesloten in een provinciaal denkbeeld en een hekel hebben aan mensen die niet uit de provincie komen.

Limburgse schreeuwtokkie

Stel dat je niet uit Limburg komt en je besluit de meest zuidelijke provincie van ons land te betreden om daar eens lekker te gaan fietsen in het prachtige heuvellandschap.

Dan is het te hopen dat je niet in aanraking komt met loslopend wild. Helaas heeft dit niet altijd betrekking op dieren, want momenteel gaat er een filmpje viraal van een Limburgse vrouw die niet gediend is van het bezoek van ‘K*thollanders. En dit is wat er dan gebeurt.

‘K*thollanders’

De vrouw loopt met haar kinderwagen en wat hondjes op de hei. Ze loopt langs mensen die gewoon naast hun fietsen staan. Niets bijzonders.

Die mensen doen ook niks vreemds en staan daar gewoon. De vrouw is er niet van gediend en beweert dat ‘K*thollanders geen hersens hebben’. De fietsers beantwoorden dat met een keurige ‘donder op’.

”Mafklapper”

En dan gaat dit tokkiemevrouwtje pas echt helemaal los. Omdat ze toevallig in het gebied woont, heeft ze het over ‘haar stad’ en daar moeten mensen maar respect voor hebben. ”Toch, mafklapper!?” Van de vrouw mogen de bezoekers niet meer naast hun fietsen staan.

Oh ja,  ”en laat mijn hond met rust want ik prik je neer”. Wij hebben het vermoeden dat een lekker stukje Limburgse vlaai niet meer gaat helpen om de gemoederen te bedaren.

Scroll naar boven