Limburg al helemaal ondergesneeuwd, maar daar blijft het niet bij

In de afgelopen uren is het landschap in veel delen van Nederland wit en glad geworden. Vooral in het zuidoosten van het land is een duidelijke sneeuwlaag zichtbaar. Hier ligt nu 1 tot 3 centimeter sneeuw. In de Limburgse heuvels is zelfs een sneeuwdek van 3 tot 5 centimeter ontstaan.

Sneeuw trekt noordoostwaarts

De sneeuwzone beweegt zich noordoostwaarts over het land. Tijdens de nacht verwachten we vooral in het noorden nog sneeuwval. In het zuidwesten viel overwegend natte sneeuw. Hier werd het slechts op enkele plaatsen wit. In Zeeland begint de dooi, met temperaturen boven 0. Ook in Zuid-Limburg stopt de sneeuwval en zal de sneeuw spoedig smelten.

Tegen het einde van de avond bereikt de sneeuw het noordoosten van Nederland. In Groningen begint het laat in de avond te sneeuwen. In Noord-Holland, Flevoland en Utrecht kan er 1 tot 3 centimeter sneeuw vallen, maar aan de kust valt minder sneeuw.

Witte ochtend

“In het noorden en noordoosten zal de sneeuw tot diep in de nacht doorgaan. Er is een grote kans dat we morgenochtend in een witte wereld ontwaken”, zo meldt Weeronline.

Rijkswaterstaat waarschuwt dat wegen op verschillende plaatsen langzaam wit worden, vooral in Limburg en Noord-Brabant. Het verkeer past hier de snelheid aan. Tot nu toe zijn er geen grote incidenten gemeld op de snelwegen. Rijkswaterstaat adviseert extra voorzichtig te zijn als je de komende uren de weg op gaat. Volgens de ANWB zijn er geen files door de sneeuwval.

Tips bij sneeuw

Wanneer je in deze winterse omstandigheden de weg op gaat, is het belangrijk voorzichtig te zijn. Pas je snelheid aan en houd voldoende afstand. Zorg ook voor een goede voorbereiding: controleer de weersverwachting, neem voldoende warme kleding mee en zorg dat je mobiele telefoon opgeladen is.

Scroll naar boven