Lidl zegt sorry voor ‘racistische’ kroepoek en gaat verpakking aanpassen

Lidl

Oh boy, dit land. Enkele dagen geleden meldden wij dat organisatie Asian Raisins (Aziatische rozijntjes) slapeloze nachten overhield aan de pijnlijke confrontatie met Lidl-kroepoek. Althans, met het omhulsel van de knisperige chippies. Want stukje kroepoek met kogelhoed en getekend snorretje kan niet, aldus de anti-discriminatie brigade.

Want zo’n kogelhoed he. Die werd alleen gedragen door arbeiders op het land. Een stukje kroepoek met een snorretje is dan weer fictief, maar de Aziatische rozijntjes vinden dat ook niet kunnen want zij zijn altijd ”kwaadaardige personen in films”.

Tsja, wat moet je hier nu mee? De woordvoerder van de Aziatische Rozijnen snapt best dat mensen hun problemen niet begrijpen. ”Als je er niet mee geassocieerd wordt, begrijp je dat niet”, zegt hij. Eigenlijk snappen alleen Aziaten het dus.

Lidl: Sorry

En de Lidl, want het supermarktconcern heeft alle begrip voor de pijnlijke positie waarin Aziaten dankzij hen verkeren. Ze vinden het erg ”vervelend” dat de verpakking niet in de smaak viel en hadden geen idee dat zij hebben bijgedragen aan de stereotypering van Aziaten.

Lidl is dan ook direct overgegaan tot het aanpassen van de verpakkingen. Wel kan het zo zijn dat in sommige filialen nog zakken kroepoek te vinden zijn met de oude verpakking. Komt door de doorlooptijd, die nog wel een paar maanden duren zal.

De woordvoerder van Asian Raisins is desalniettemin een gelukkig man. Hoewel hij vindt dat Aziaten in Nederland niet als volwaardig beschouwd worden, noemt hij het besluit ”een stapje in de goede richting.” Hij roept andere bedrijven op hun verpakkingen desgewenst ook aan te passen.

Het is niet bekend of er slachtofferhulp geregeld wordt voor mensen die zich gekwetst voelen door een zak kroepoek.

BREAKING: Ook roodharigen van actiegroep Ginger Lives Matter voelen zich gekwetst.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven