Lidl geeft oma winkelverbod vanwege uiterlijk

Lidl geeft stervende oma winkelverbod vanwege uiterlijk

Een 55-jarige vrouw uit Groot-Brittannië is geweerd uit de Lidl omdat ze eruitziet als een ‘verslaafde junk’. Dat vond de beveiliger van de winkel, tenminste. De vrouw heeft echter geen enkele verslaving, maar wel twee chronische ziekten die haar uiterlijk aantasten.

Het incident gebeurde eerder deze maand. Karen Sahiti trok naar de Duitse grootgrutter in het stadje Milton Keynes, waar haar een bijzonder vervelende aanvaring wachtte.

Sahiti was van plan om wat biertjes voor haar zoon te halen en dan ook gelijk te plassen op het klantentoilet van de Lidl.

Het had allemaal binnen een paar minuten gebeurd kunnen zijn, maar Sahiti’s trip naar de Lidl liep uit op een fiasco. De beveiliger vond dat Sahiti er niet uitzag en hij weigerde haar in de winkel toe te laten.

Lidl

Long- en botziekte

Sahiti lijdt aan longemfyseem, een ziekte die steeds meer longblaasjes vernielt. En hoe minder longblaasjes je hebt, hoe minder makkelijk je kunt ademen.

Sahiti kampt daarnaast ook nog met osteogenesis imperfecta, in het Engels ook wel ‘brittle bone disease’ genoemd. Deze zeldzame aandoening zorgt ervoor dat botten heel snel en vaak breken, omdat het lichaam niet voldoende bindweefsel aanmaakt.

Door dit alles is Sahiti graatmager – ze verloor al de helft van haar lichaamsgewicht. Haar benige voorkomen maakt dat de 55-jarige er een beetje grauw uitziet en niet echt blaakt van gezondheid.

Heroïneverslaving

De beveiliger wist niet van Sahiti’s aandoeningen en concludeerde op basis van haar magere voorkomen dat de vijftiger wel een heroïneverslaving moest hebben. Voor hem alle reden om de vrouw niet binnen te laten.

‘Kijk hoe je eruitziet’

Sahiti blikt terug: “Hij bekeek me van top tot teen en zei: ‘Kijk hoe je eruitziet’. Het was allemaal heel verwarrend voor Sahiti, schrijft Daily Star.

De aangedane vrouw stond erop om de manager te spreken. Die deed een kleine handreiking door Sahiti weliswaar toe te staan in het winkelpand, maar dan alleen onder toezicht.

Huilen in de auto

De Britse voelde zich heel erg verdrietig na deze aanvaring. Naar eigen zeggen heeft ze wel twintig minuten zitten grienen in de auto. Worden aangezien als junkie terwijl je er niets aan kunt doen dat je er ziek uitziet, is natuurlijk ook verschrikkelijk kwalijk.

Aangezien voor een junk

“De beveiliger en de manager verboden mij om naar binnen te gaan”, vertelt Sahiti. “Ik ging naar huis en vertelde het aan mijn dochter.” Die ging vervolgens verhaal halen. “Ze heeft een geluidsopname waarin de beveiliger zegt dat hij me aanzag voor een junk. Dat brak mijn hart.”

Nog een paar maanden te leven

De aandoeningen die Sahiti heeft, zijn niet meer te genezen. De vrouw krijgt palliatieve zorg. “Ik ben 55 jaar oud en ik ga op korte termijn naar het hiernamaals”, zegt Sahiti.

“Ik mag er dun uitzien, maar ik ben absoluut geen junkie. Hoe durven ze? Ik heb niet lang meer, waarschijnlijk nog maar maanden, dan heb ik geen behoefte aan dit soort dingen.”

De familie van Sahiti heeft het hoofdkantoor van Lidl om een spijtbetuiging gevraagd, maar de supermarkt heeft niets van zich laten horen.

Over de auteur