Lichtgetinte zwartrijder slaat buschauffeur in elkaar omdat hij niet gratis mee mag

Lichtgetinte zwartrijder slaat buschauffeur in elkaar omdat hij niet gratis mee mag

De autoriteiten zijn met spoed op zoek naar een jongen die een buschauffeur in elkaar gemept heeft in een bus in Zwolle. Om de zoekactie zo snel mogelijk te laten slagen, zijn er beelden verspreid van het incident.

Geen geld

De gebeurtenis vond plaats op zondagavond 19 maart aan de Bachlaan in de Overijsselse stad Zwolle. Op de beelden in goed te zien dat de jongen instapt in een verder lege bus.

Hij blaft tegen de buschauffeur dat hij geen geld heeft. Er staat geen saldo op zijn ov-kaart en ook zijn bankpas is leeg, aldus de jongen. Hij eist dat hij gratis mag meerijden.

In elkaar gezakt

De chauffeur lijkt dat geen goed plan en weigert hem te vervoeren. De jongen raakt gefrusteerd en roept verwensingen in de richting van de man.

Daarop komt de chauffeur uit zijn stoel en wil de jongen tegenhouden. De kansloze lichtgetinte jongen doet zijn capuchon op en haalt enkele keren fors uit. Hij raakt de chauffeur meermaals in zijn gezicht. Volgens een woordvoerder is dat tegen de rechterkant van zijn gelaat gebeurd.

De buschauffeur zakt in elkaar en de jongen rent de bus uit in de richting van winkelcentrum Holtenbroek. Een collega in een andere bus zag het gebeuren en heeft direct de hulpdiensten gebeld.

Geblurde foto

De buschauffeur heeft aan het voorval een aantal dingen overgehouden. Zo was zijn rechteroog helemaal dik. Ook stroomde het bl0ed uit zijn oor. Inmiddels is hij er beter aan toe en is hij weer aan werk.

In eerste instantie werd er door de autoriteiten voor gekozen om de verdachte niet herkenbaar in beeld te brengen voor zijn privacy. De jongen kreeg een week om zich te melden.

“Hij heeft een week de tijd gehad om zich te melden, maar dat heeft hij niet gedaan. Dan gaan we de beelden herkenbaar tonen.”

Scroll naar boven