Lichtgetinte mannen dringen bejaardenwoning binnen: ”Hele gezicht tot moes geslagen”

Lichtgetinte mannen dringen bejaardenwoning binnen: ''Hele gezicht tot moes geslagen''

In een woning aan de Scheerestraat in het Noord-Brabantse Grave is een echtpaar afgelopen donderdag op extreem laffe wijze overvallen. Meerdere lichtgetinte mannen bonden het echtpaar vast, waarna hun gezichten volledig ’tot moes’ werden gemept.

Vastgebonden

De gebeurtenis is zo tragisch, dat het programma Opsporing Verzocht nu aandacht aan de zaak besteerd. Hulpdiensten hebben de bewoners uiteindelijk aangetroffen.

Volgens de autoriteiten drongen de mannen de woning tussen 07.00 uur en 09.00 uur ’s morgens binnen. De bewoners werden vastgebonden, waarna zij het flink te verduren kregen. Volledig kansloos werden ze in elkaar gemept, terwijl de mannen ondertussen naar waardevolle spullen zochten.

Sadistisch

In de woning waren twee daders aanwezig, maar er wordt verondersteld dat er meer handlangers bij betrokken waren. De vrouwelijke bewoner spreekt van ‘sadistische’ mannen.

Volgens het echtpaar hadden zij een lichtgetinte huidkleur en spraken zij in een onverstaanbare taal. Vermoedt wordt dat dit Oost-Europees is.

Nadat de mannen waren vertrokken, duurde het een tijdje voordat de twee bejaarden zichzelf konden bevrijden. Daarop is direct het noodnummer gebeld.

Hulpverleners die ter plaatse kwamen zijn ontzettend geschrokken van wat zij hebben aangetroffen. Het gezicht van de man was dusdanig afgevoerd, dat het met spoed naar het ziekenhuis is vervoerd.

Buit

Het is waarschijnlijk dat de overvallers een voertuig tot hun beschikking hadden, aangezien een grote, zware kluis uit de woning is meegenomen.

Iedereen die meer informatie heeft over de gebeurtenis, wordt opgeroepen zich te melden. Dat kan gaan over het incident, over de daders of over het voertuig. Mensen die mogelijk beeldmateriaal in handen hebben, wordt eveneens verzocht om direct contact op te nemen.

 

Over de auteur