Lichtgetinte broers meppen spoedarts en verpleger neer omdat ze ’te lang’ moeten wachten

Lichtgetinte broers meppen spoedarts en verpleger neer omdat ze 'te lang' moeten wachten

Ophef in Duitsland, waar videobeelden zijn uitgelekt van de afdeling eerste hulp in Lichtenberg. Te zien is hoe drie ladderzatte broers inmeppen op medisch personeel, omdat ze naar hun mening ’te lang’ moesten wachten.

Geen geduld

Het gebeurde allemaal op oudejaarsnacht, rond de klok van 01.00 uur. De broers zitten op de spoed omdat een van hen een probleempje heeft met zijn hand.

Waardoor dat komt is niet duidelijk, maar hij wil snel geholpen worden en heeft geen zin om op zijn beurt te wachten. Zijn broertjes van respectievelijk 16 en 20 jaar oud zijn het daarmee eens.

Op de beelden is te zien hoe de broers hun geduld verliezen en zich storten op het medische personeel. Ze roepen een paar dingen die te bizar zijn voor woorden. Zo vertellen ze de arts dat ze zijn hele familie zullen uitroeien en dat zijn keel zullen afsnijden.

Onder invloed

En dan gaat het he-le-maal mis. Een van de broers staat op en duwt een verpleegkundige tegen grond. Artsen proberen om de mannen te kalmeren, maar dat lukt totaal niet.

Een van de mannen haalt vol uit naar een arts. Die valt achterover tegen een muur aan en raakt buiten westen. Vervolgens krijgt een andere verpleger klappen. Mensen die ook in de wachtkamer zitten proberen de broers daarna tegen te houden.

Lichtgetinte broers meppen spoedarts en verpleger neer omdat ze 'te lang' moeten wachten

Uiteindelijk is de p0litie erin geslaagd om het drietal in te rekenen. Bekend is inmiddels dat de drie gedronken hadden. Er zijn ook zakjes met verboden middelen in hun zakken aangetroffen. De drie werden in voorlopige hechtenis genomen. Het is niet bekend of ze alweer thuis zijn.

De 42-jarige arts die tegen de vlakte werd gemept, moest zichzelf laten behandelen aan zijn hoofd. Ook de verpleger die vol in zijn gezicht werd geraakt, heeft behandeling nodig.

Scroll naar boven