Lichte straf voor man die ziekenhuispersoneel met dood bedreigde en beveiliger kopstoot gaf

Man bedreigt ziekenhuispersoneel en geeft beveiliger kopstoot

 

Een 20-jarige man uit het Brabantse Oosterhout die vorig jaar september medewerkers van het Amphia Ziekenhuis in Breda zou ‘neerschieten’ of ‘neersteken’, is gisteren door de politierechter veroordeeld tot 50 uur taakstraf.

De man zou naar eigen zeggen 4 medewerkers ”thuis komen opzoeken” om hen te vermoorden met ”21 messteken”.  Ook wenste hij hen de ziekte kanker toe en gaf hij een beveiliger van het ziekenhuis een harde kopstoot in het gezicht. Volgens de politierechter is dat niet aardig en daarom is een taakstraf op zijn plaats.

Nog een keer doen? Dan weer werken

Frappant aan de uitspraak (behalve dat een onaardige tweet sturen over Mark Rutte veel zwaarder bestraft wordt) is dat de man zijn straf alvast weet als hij nog een keer in de fout gaat. Waar je zou verwachten dat hier dan een hogere straf op zal volgen, valt deze lager uit.

Als de man zich nog een keer schuldig maakt aan het met de dood bedreigen van ziekenhuispersoneel en onderweg ergens een beveiliger een kopstoot verkoopt, krijgt hij nog een taakstraf. Van slechts 30 uur.

Dader en OM zeer tevreden, geen beroep

De 20-jarige aggressieveling tekent geen beroep aan tegen de uitspraak. Ook het Openbaar Ministerie is van mening dat 50 uur werkstraf zwaar genoeg is voor de jongen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven