Lichaam van vermist meisje (10) gevonden in kelder

Lichaam van vermist meisje (10) gevonden in kelder

In het Franse dorpje Sedan, in de Ardennen, is eergisteren het levenloze lichaam van een meisje (10) in een kelder gevonden.

Meisje

Het kind, Loanna, was sinds dinsdagmiddag spoorloos nadat ze in de bus was gestapt van school naar huis. Loanna stapte in de bus rond 17.30 uur, maar kwam nooit aan.

Direct na de vermissing gaf de politie een signalement van het jonge meisje af. Om haar route van school naar huis te kunnen reconstrueren, heeft de politie navraag gedaan bij schoolgenoten, buren en dorpsgenoten van Loanna. Daarnaast zijn er ook honden ingezet om haar te kunnen vinden.

Getuigenissen

Dankzij meerdere getuigenissen kwam men uiteindelijk terecht bij een pand in Sedan. Een oplettende buurvrouw zag dat het meisje daar naar binnen ging.

Daarna is men het pand binnengevallen. Dat bestaat uit een bar op de begane grond en woonruimte op de bovenste etage. In de kelder lag het meisje.

Ze was gewikkeld in een deken en leefde niet meer, zo melden de Telegraaf en de Franse krant Le Parisien. De vermoedelijke dader is gepakt.

Het gaat om de 57-jarige huurder van het appartement dat zich boven de bar bevindt. Het pand ligt dichtbij de woning van het meisje.

Tegenstrijdig

Inmiddels is bekendgemaakt dat de verdachte tegenstijdige en fantasierijke verklaringen heeft afgelegd. Er lijkt niets van te kloppen wat hij zegt.

Terwijl de politie bezig was met een reconstructie van de moord in aanwezigheid van de verdachte, werd er buiten een Witte Mars gehouden ter nagedachtenis aan de vermoorde Loanna. Ook werden er bloemen neergelegd bij de bar waar het drama zich heeft afgespeeld.

Scroll naar boven