Lichaam gevonden in zoektocht naar vermiste Sam (29)

Lichaam gevonden in zoektocht naar vermiste Sam (29)

De autoriteiten hebben zojuist melding gemaakt van de vondst van een lichaam in de IJhaven. De kans is er dat het gaat om de vermiste Sam, die sinds zaterdagnacht spoorloos is verdwenen. Of het daadwerkelijk om hen gaat, is nog niet bekend.

Vermist

Sam werd voor het laatst gezien op de Veemkade, rond de IJhaven. ”Dat komt uit onderzoek dat we momenteel doen”, aldus een woordvoerder.

”Dat betekent dat we een veel gerichter gebied hebben waar we naar hem en zijn voorwerpen kunnen zoeken.” Vandaag was het Landelijk Team Onderwaterzoekingen met boten op zoek.

Rond 12.45 uur werd een stoffelijk overschot gevonden in het water. De weg langs het water is afgezet en wordt momenteel een calamiteitencontainer geplaatst.

Ook een team van Forensische Opsporing en de Recherche zijn momenteel ter plaatse om onderzoek te doen, zo meldt het Algemeen Dagblad.

Sam

Sam raakte afgelopen zaterdagnacht vermist. Hij was samen met vrienden wezen stappen in de club Skatecafé in Noord en nam afscheid van zijn vrienden bij de pont, nabij het Amstelstation.

Zijn vriend Rutger laat weten dat Sam de volgende ochtend niet op appjes reageerde. Ook bleek hij nooit thuis aangekomen te zijn. Familie en vrienden gingen direct uit van het ergste.

Zoektocht

De afgelopen drie dagen is er met man en macht gezocht naar Samen. Door heel Amsterdam hingen posters met zijn gezicht.

Ook op social media werden er oproepen gedaan om naar hem uit te kijken. Die werden massaal gedeeld. Mensen die langs de route van het Centraal Station naar het Amstelstation wonen, hebben een oproep gekregen om beelden te delen welke zijn gemaakt met deurbelcamera’s.

Sam was op de fiets, maar zijn donkergroene Gazelle met rood Abusslot is tot op heden ook niet niet gevonden. Vermoedelijk horen we laten of het gevonden lichaam van Sam is.

Scroll naar boven