Lichaam Émile (2) na lange zoektocht eindelijk gevonden

Na een maandenlange zoektocht wat al sinds juli 2023 speelt in Frankrijk, is in het dorp Haut-Vernet de jonge Émile gevonden. De ontdekking werd gedaan door een voorbijganger afgelopen zaterdag. Verschillende DNA-tests hebben bevestigd dat de resten toebehoren aan het 2,5 jaar oude kind.

Langdurige zoektocht

De langdurige zoekactie naar wat er in juli 2023 gebeurde is hiermee tot een einde gekomen. Het justitieel apparaat van Aix-en-Provence bracht zondag via een nieuwsbericht naar buiten dat de resten van de kleine Émile Soleil, 2,5 jaar oud, zaterdag zijn gevonden nabij het bergachtige dorpje waar hij voor het laatst gezien was.

De officier van justitie verklaarde: “Op 30 maart 2024 werd de nationale marechaussee geïnformeerd over de ontdekking van skeletresten in de nabijheid van het gehucht Vernet.” De onderzoekseenheid nam de resten in beslag en stuurde deze naar het IRCGN (het forensisch onderzoekslaboratorium van de nationale recherchedienst) voor DNA-toetsing.

Extra huiszoekingen

De procureur maakte verder bekend dat “het IRCGN zijn forensische onderzoek naar de resten voortzet.” Het gebied waar de vondst werd gedaan, is volledig afgesloten en ondergaat momenteel een diepgaand onderzoek. De autoriteiten hebben ook aangegeven dat er “extra doorzoekingen in woningen” uitgevoerd zullen worden.

Émile werd voor het laatst gezien op 8 juli om 17:15 door twee buurtbewoners met uiteenlopende verklaringen. Hij kwam die dag net aan bij zijn grootouders om de zomervakantie met hen door te brengen. Het piepkleine dorpje kent slechts 25 inwoners, ligt op ongeveer 1200 meter hoogte en is omringt door het Trois-Evêchés-gebergte.

We hechten veel waarde aan jouw gedachten hierover. Om die reden zijn wij erg benieuwd naar jouw reactie op dit nieuws. Deel je mening met ons door een reactie achter te laten op Facebook!

Scroll naar boven