LHBTIQ-gemeenschap geïrriteerd: Canal Parade moet aangepast worden

LHBTIQ-gemeenschap geïrriteerd: Canal Parade moet aangepast worden

Een meerderheid van de LHBTIQ-gemeenschap vindt dat de Canal Parade in Amsterdam aangepast of zelfs helemaal afgeschaft moet worden. Zij geven aan zich niet te kunnen identificeren met de mensen op bootjes. Ook moet het allemaal veel minder stigmatiserend en minder commercieel.

Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder duizenden lhbti’ers. Hoewel ruim driekwart van de ondervraagden het belang van Pride-evenementen in Nederland van levensbelang acht, stoort 57 procent zich mateloos aan Canal Parade zoals deze nu gehouden wordt.

LHBTIQ-gemeenschap geïrriteerd: Canal Parade moet aangepast worden

Parade is te bloot

Opvallend is dat het overgrote deel van de respondanten aangeeft ”zich niet te kunnen identificeren met de mensen op boten”.

De Parade is volgens hen ”te bloot, te extreem, te veel gericht op seks en zorgt voor ongewenste vooroordelen. Anderen zijn van mening dat de Parade is verworven tot een evenement om ”aapjes te kijken”, waarbij het overgrote deel van de bezoekers uit hetero’s bestaat.

Alleen toegang voor lhbti’ers

Maar liefst 39 procent van de ondervraagden is voorstander van het uitsluiten van hetero’s bij de Canal Parade. Zij zijn van mening dat alleen lhbtiq’ers toegang zouden moeten krijgen. Hier is 54 procent het overigens mee oneens. Zij vinden dat iedereen welkom moet zijn.

Commercie

Tenslotte komt uit het onderzoek naar voren dat een deel van de lhbtiq-gemeenschap zich ergert over het groeiende aantal bedrijven dat zich ”zichtbaar” wil verbinden aan de Parade om een wit voetje te halen en hun deugkarakter te tonen. Dat is niet de juiste insteek, zo schrijven sommigen.

 

 

 

Laat een reactie achter

Scroll naar boven