Let op: Zóveel zijn jouw oude barbiepoppen op dit moment waard

Opgelet: Zóveel zijn je oude barbiepoppen nu waard

Vele kleine meisjes (en ook jongetjes) zijn opgegroeid met barbiepoppen. Matell is er schathemeltjerijk mee geworden. Ook vandaag de dag zijn barbies nog hartstikke populair. Maar wist je dat oude poppen heel veel geld waard zijn?

Barbie: The movie

Of dat komt door het megasucces van Barbie: The Movie, is niet met zekerheid te zeggen. De film was wekenlang tot het laatste kaartje uitverkocht.

Ook bedrijven is dat opgevallen. Talloze ondernemingen trokken breed uit wat betreft de marketing. Dit heeft bakken vol geld opgeleverd. Helaas zijn ook tientallen relaties door de film op de klippen gelopen. Tenminste, dat beweert iemand die zegt relatietherapeut te zijn.

Opgelet: Oude barbiepoppen godsvermogen waard

Niet allen voor hen, maar nu ook voor bezitters van barbiepoppen. En dat zijn er wereldwijd nogal wat. In ontzettend veel huishoudens ligt er nog wel ergens een barbiepop op zolder. En we hebben goed nieuws, want deze poppen kunnen nu een fortuin waard zijn!

Ja, dat lees je goed. Ook jij kunt lekker bijbeunen. Kijk dus maar eens goed in oude dozen. Er zijn vijf punten die de waarde van oude barbiepoppen bepalen.

Verpakking

Net zoals bij veel andere items, wordt ook bij barbiepoppen allereerst gekeken naar de conditie. Wanneer je barbiepop nog nieuw in de doos zit met alle accessoires er nog bij, levert dat veel meer op dan wanneer een pop gebruikerssporen bevat en niet meer compleet is.

Leeftijd

Waar ook naar wordt gekeken, is de leeftijd van een barbiepop. De stelregel is natuurlijk: hoe ouder, hoe waardevoller. Een barbie in perfecte staat uit 1959 is momenteel zelfs 10.000 euro! waard.

Details

Wanneer je de benen van een barbie buigt, hoor je het knik-geluid. Dat is een voorbeeld van een detail dat waardevol is. Ook gelakte nagels zijn van invloed op de waarde.

Speciale edities

Speciale edities zijn sowieso waardevol. Van een speciale editie zijn er doorgaans minder verkrijgbaar dan van standaard-modellen. Hoe zeldzamer het model is, hoe meer je ervoor kunt vangen!

Modehuizen

Sommige barbies zijn aangekleed door bekende modehuizen zoals Armani en Dior. Als jij zo’n barbie in bezit hebt, dan heb je letterlijk goud in handen

Genoeg informatie nu. Tijd om de oude dozen erbij te nemen om te kijken of je wellicht een waardevolle barbie in bezit hebt!

Bron: Marie Claire

Scroll naar boven