Let op: vloeibare MDMA in bepaalde flessen champagne

Champagneglazen ter illustratie

Wie onlangs een grote fles Moët heeft gekocht, moet extra voorzichtig zijn. In een aantal van de flessen Moët & Chandon ICE Imperial van 3 liter is namelijk vloeibare MDMA aangetroffen. MDMA is ook de werkzame stof in XTC-pillen. Hoe deze harddrug in de flessen is terechtgekomen, is nog niet bekend. Het drinken van de vloeibare MDMA is levensgevaarlijk.

Meerdere zieken en één dode gevallen

Dat het drinken uit de flessen levensgevaarlijk is, blijkt ook uit het feit dat er in Duitsland al één persoon is overleden. Daarnaast zijn er in Duitsland ook 7 mensen ernstig ziek geworden dankzij de met MDMA gevulde champagneflessen. Ook in Nederland is het oppassen geblazen, hier zijn namelijk al vier mensen ziek geworden volgens de fabrikant. Omdat niet bekend is hoe de MDMA in de flessen is beland, is het ook niet duidelijk in hoeveel andere flessen de harddrug voorkomt.

Kun je jouw champagne veilig drinken?

De 3-literflessen champagne van Moët & Chandon ICE Imperial zijn niet goedkoop. In de winkel betaal je zo’n € 300 voor een fles als deze. Mocht je nu in het bezit zijn van een dergelijke fles champagne, dan is het belangrijk om voorzichtig te zijn. De flessen waar het om gaat hebben de code LAJ7QAB6780004 op het etiket staan.

De champagne met MDMA is te herkennen aan de roodbruinige kleur, die uiteindelijk donkerder wordt. Bovendien bruist de ‘champagne’ niet tijdens het inschenken. De geur van de champagne met MDMA is ook anders, het ruikt naar anijs. Het is al gevaarlijk om deze vloeistof aan te raken en wanneer je een slok zou nemen, kan het dodelijk zijn meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven