Let op: Deze supermarkt kondigt extreme prijsverhogingen aan

Let op: Deze supermarkt kondig extreme prijsverhogingen aan

In de distributiecentra van Albert Heijn wordt momenteel flink gestaakt. Retaildeskundige Paul Moers heeft het donkere vermoeden dat de acties ook kunnen overslaan naar andere supermarkten en dat is geen goed nieuws.

Let op: Deze supermarkt kondigt extreme prijsverhogingen aan

Klant de dupe

Moers stelt dat ‘de hele supermarktwereld mee zit te kijken. ”Wanneer Albert Heijn meer gaat betalen, dan weet je het zeker: dan gaat het gedonder bij anderen supermarkten ook beginnen.”

Wanneer Albert Heijn uiteindelijk toegeeft en meer gaat betalen, wakkert de inflatie weer aan. Volgens Moers is er geen andere optie, dan dat de supermarkt dit gaat verrekenen in de prijzen.

”Boodschappen zijn al duur, maar die worden straks alleen maar hoger”, aldus de deskundige die dus denkt dat klanten zwaar gedupeerd worden.

FNV

Nu de vakbond FNV de druk steeds verder opvoert, ziet het er niet goed uit voor Albert Heijn. Steeds meer mensen staan achter de stakers.

”De mogelijkheid bestaat dat het escaleert, en dat de poorten bezet gaan worden. Dan komt er niets meer naar buiten.”

Moers verwacht echter niet dat Albert Heijn het zover laat komen. ”Ze zullen water bij de wijn moeten doen. Albert Heijn zoekt naar een compromis.”

Lege schappen

In de tussentijd raken de schappen steeds leger bij Albert Heijn, dat de pijn duidelijk begint te voelen. Volgens Moers wijken klanten inmiddels steeds vaker uit naar andere winkels.

De FNV wil een betere cao, met een loonsverhoging van 10 procent. Albert Heijn wil niet verder gaan dan 8 procent.

Eerste lege schappen in Albert Heijn, distributiemedewerkers staken door

 

Scroll naar boven