Let goed op deze 5 munten: vandaag de dag zijn ze duizenden Euro’s waard

Met de toename van digitale betalingen zijn munten langzaam maar zeker dingen uit het verleden.

Maar hoewel je portemonnee niet langer helemaal vol zit en het misschien niet langer de moeite waard is om muntjes te dragen, is er nog steeds een waarde voor bepaalde munten die de verwachtingen van de meeste mensen ver overtreft.

Dit is met name relevant als het gaat om vintage of zeldzame munten, die sommige absurde bedragen waard kunnen zijn. Dus kijk maar even achterin je bank of in je auto, want als je één van de munten hieronder vindt zou je een meevaller kunnen hebben.

1. 1894-S Barber Dime

Deze zijn zo zeldzaam dat er naar verluidt nog maar negen over zijn. Als gevolg daarvan zijn ze mogelijk miljoenen dollars waard.

Geloof je ons niet? In 2016 betaalde een muntenverzamelaar $2 miljoen voor het voorrecht om er een te bezitten.

2. 1913 Liberty Head Nickel

Als je munten hebt die er oud uitzien, uit de 19e of 20e eeuw komen en een gezicht hebben, kun je een leuke verrassing verwachten.

Breng ze naar een muntautomaat en vraag om een ​​professionele mening. De Liberty-kop, Shield en Buffalo-nikkel kunnen elk een paar duizend dollar waard zijn.

3. 1943 Lincoln Head Copper Penny

In de jaren 40 maakte de Amerikaanse Munt centen van staal en bekleedde ze daarna in zink. De speciale munt hierboven is echter gemaakt van koper.

Nu zweven er nep-edities rond – die minder waard zijn dan de cent die ze beweren te zijn – maar de echte kunnen wel $ 10.000 waard zijn.

4. 1955 Double Die Penny

Het dubbele-afbeeldingseffect is gemaakt vanwege een lichte scheefheid tijdens het afdrukproces. In 1955 werden er slechts een paar duizend vrijgegeven – de meeste werden als vervanging van sigarettenmachines weergegeven.

Vandaag kunnen ze maximaal $ 1800 waard zijn.

5. 1970-S Bewijs Washington Quarter

Waar je op moet letten bij deze is de “S” aan de kopkant, wat aangeeft dat hij in San Francisco is gemaakt.

Deze zijn eerder al voor $ 35.000 weggegaan.

Nou, dat is alles wat we hebben in termen van dure munten, maar we schrijven dit in de hoop dat één lezer misschien wat rijker is na het beoordelen van hun eigen muntenverzameling.

Jij kunt ons helpen door dit artikel te delen. Je weet maar nooit, een van je vrienden of familieleden op Facebook zit misschien op een absolute goudmijn en weet het niet eens.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven