Leraar stuurt kind uit de klas, familieleden bestormen lokaal

Leraar stuurt kind uit de klas, familieleden bestormen lokaal

In het Belgische Gent heeft afgelopen vrijdag een bijzonder naar incident plaatsgevonden, waarbij er een leraar is toegetakeld door familieleden van een leerling.

Volgens Het Laatste Nieuws gaat het om een leerkracht van het Gentse Don Bosco college, in de deelgemeente Sint-Denijs Westrem.

De man geeft mechanica aan leerlingen en zette afgelopen vrijdag een leerling uit de klas. Die pikte dat niet en belde zijn familieleden.

Niet veel later bestormden twee mannen het klaslokaal. Volgens de politie zou het gaan om de vader van de jongen en zijn broer.

Leerling getuigt

Een van de leerlingen zegt tegen media dat ‘de vader een appeltje kwam schillen met de leraar, omdat die zijn zoon uit de klas had gezet’.

Toen de leerkracht op de vlucht sloeg, werd hij achtervolgt. Hij moest enkele rake klappen incasseren. Pas toen andere leraren ertussen kwamen, zijn ze gestopt.

Tweede keer

De desbetreffende leraar zou het naar omstandigheden goed maken. De school wil, in het belang van het onderzoek, niet reageren.

Het is niet de eerste keer dat de school in een negatief daglicht komt te staan. Afgelopen oktober doken er beelden op van twee leerlingen, die in sloegen op een leerkracht.

De leerling die anoniemt getuigt, heeft ‘niet het idee dat leraren hier veilig kunnen werken’. Hij beweert dat meerdere scholieren zich onveilig voelen.

”Als zelfs leerkrachten aangepakt worden, dan voel je jezelf als scholier al helemaal machteloos tegen dat soort gedrag.”

Scroll naar boven