Leraar merkt dat drielingen alleen met elkaar praten – dan ontdekt ze dat ze wees zijn

Toen Haley, Kassidy en Sierra bij Valley High School in Las Vegas aankwamen, leken ze helemaal niets om school te geven. De drieling was heel verlegen tegenover leraren, raadgevers en gezaghebbende figuren in het algemeen. Ze bleven dicht bij elkaar, misten vaak lessen en hadden slechte cijfers.

Juist hiervoor introduceerde Valley High School het GEAR UP-programma aan de drieling. GEAR UP is een onderdeel van het hogere onderwijs, bedoeld om studenten met een laag inkomen vaardigheden te laten ontwikkelen, motivatie te krijgen en zich voor te bereiden op het behalen van succes na het hogere onderwijs.

Hoe meer de drieling zich veilig voelden bij het GEAR UP-personeel, hoe meer ze verbeterden. Uiteindelijk openden ze zich ook over hun vreselijke situatie – en het was nog gruwelijker dan iemand zich had kunnen voorstellen.

De drieling had hun moeder verloren toen ze nog maar 3 jaar oud waren en hun vader werd naar de gevangenis gestuurd toen ze in de 6e klas zaten. Haley, Kassidy en Sierra zijn bij hun grootmoeder gaan wonen en zijn vaak uitgehongerd. Omdat ze niet in school geloofde, begonnen ze pas op 8-jarige leeftijd met school.

Toen hun vader werd vrijgelaten, gingen ze weer bij hem wonen. Maar hij liet de jonge meisjes regelmatig weken achter elkaar alleen. Uiteindelijk verloor hun vader zijn voogdij over de kinderen toen hun huis betrokken was bij een schietpartij terwijl hij weg was. De drieling ging weer bij hun grootouders wonen, die vreselijk nalatig waren. De drielingen brachten regelmatig hun leven dakloos door, zonder voedsel en kleding.

Maar met de hulp van hun GEAR UP-leraren overwonnen de meisjes het verlies van beide ouders en dakloosheid. En toen ging het een stuk beter. Door hard te werken en doorzettingsvermogen werkten de meiden zich een weg door de middelbare school, helemaal tot het afstuderen! Alle drie de meisjes hebben hun GPA boven de 3.0 afgerond en dat terwijl ze deelnamen aan geavanceerde cursussen, schoolactiviteiten en baantjes.

Maar dat was niet alles. FOX5 Surprise Squad besloot om de meisjes te verrassen tijdens hun diploma-uitreiking. Hun verbazingwekkende verhaal inspireerde het FOX5 Surprise Squad om hun te verassen op hun grote dag.

In de video hieronder wordt de drieling apart genomen na het ontvangen van hun diploma’s … en de hele school kijkt toe terwijl ze de verrassing van hun leven krijgen. Bekijk de video hieronder:

Het overwinnen van het verlies van beide ouders en het dakloos zijn hebben de drielingen gemaakt tot de mensen die ze nu zijn. Voor ons is dit een inspiratie om te laten zien dat door hard te werken en doorzettingsvermogen je heel ver kan komen in dit leven. Deel dit met je vrienden of familie als je het hiermee eens bent!

Bron: Fox 5