Leraar dwingt studenten om mobieltjes op te bergen – nu is het een nationale trend

Ik heb het geluk dat ik één van de laatste generaties kinderen ben die opgegroeid is zonder mobiele telefoons.

Ik ga het nut ervan op geen enkele manier bespreken, en zeg ook niet dat je je kind voor een bepaalde leeftijd geen smartphone moet geven. Wat ik wel wil zeggen, is dat ik blij ben dat ik mijn jeugd buiten heb doorgebracht met dingen die kinderen al duizenden jaren doen: namelijk spelen en plezier maken.

Ik vind het jammer om te bedenken dat een reeks schoolkinderen die elke dag rondlopen met hun ogen gekluisterd op een digitaal scherm. Niet alleen dat, maar ik ben er zeker van dat het niet gezond kan zijn als het gaat om hun ontwikkeling.

Docent digitale fotografie Michael Lee, uit Spokane, Washington, denkt hier hetzelfde over. In de loop van het schooljaar 2017 begon hij op te merken dat studenten eerder op school aankwamen dan normaal en dat hun foto’s veel sneller bewerkt waren. Pas toen hij de reden achter de verandering ontdekte, besefte hij dat er iets aan gedaan moest worden.

De studenten werkten niet extra hard omdat ze iets wilde lere, maar juist zodat ze sneller naar hun mobiele telefoon konden terugkeren en met hun mobiel konden spelen.

Michael legde uit: “Mijn algemene doel was om kinderen een kans te geven om te leren van wat ze aan het doen zijn tijdens de les. Helaas is dat erg moeilijk wanneer ze om de paar seconden of een paar minuten een piepje uit hun telefoon horen en ze moeten controleren wat het is.”

Bekijk zijn oplossing in de video hieronder:

Vastbesloten om iets te veranderen, ging Michael op zoek naar andere aanpak waardoor de studenten geen gebruik konden maken van hun mobieltjes. Hij kocht een lockers, waar studenten hun mobieltjes in moesten doen. Elke student kreeg een eigen locker om een veilige plek te hebben om hun telefoon aan het begin van de les in te doen. Dit voorkomt niet alleen dat ze afgeleid worden door hun telefoon, maar het laadt ook hun telefoon op.

Het duurde niet lang voordat Michael een positieve trend in zijn lessen zag, studenten behaalde spectaculaire resultaten. Andere leraren op zijn school worden gemotiveerd om het voorbeeld van Michael te volgen, en het zorgde voor een nationale trend!

Wat vind jij van het idee van Michael? Denk je dat het iets is dat iedereen zou moeten doen? Laat het ons weten in de comments!