Lelijk of mooi? Fotograaf maakt foto’s van vrouwen met okselhaar en mensen zijn geschrokken

Wat als ‘mooi’ wordt beschouwd, varieert van cultuur tot cultuur en zelfs van persoon tot persoon. Wat ik mooi vind, vind jij misschien niet mooi, maar we kunnen wel eens zijn om elkaars mening te respecteren!

Maar een voortdurend debat in onze cultuur is of je okselhaar moet laten of het scheren. De meeste mensen hebben een sterke mening over het onderwerp. Velen vinden okselhaar lelijk en walgelijk, maar de waarheid is dat het deel uitmaakt van ons lichaam!

Er is een voortdurende beweging voor een meer positieve lichaamshouding ten opzichte van okselhaar, wat inhoudt dat deze wordt opgenomen in advertenties, foto’s en in de media. Hoe meer mensen het zien, hoe meer ze het accepteren, toch?

In sommige gevallen, ja. In andere gevallen niet. Natuurlijk, hoe meer we iets zien, hoe meer we denken dat het normaal is. Maar er zullen altijd mensen zijn die er tegen zijn.

Kijk maar eens naar de opmerkingen over het werk van fotograaf Ben Hopper (zoals te zien in Fabiosa). Sommigen zijn zeer positief en prijzen hem voor zijn moed om modellen te tonen met soms dik en krullend okselhaar. Anderen zijn niet zo dankbaar.

Een vrouw schreef: “Niet goed … hier zijn we erg vrouwelijk … mannen vinden dit niet leuk … die walgen hiervan … we leven niet in de prehistorie.”

Een ander schreef: “Fantastische foto en verhaal!”

 

Feiten over Okselhaar
Hoewel meningen over okselhaar variëren, of je het mooi vindt of walgelijk, er zijn enkele feiten die je niet kunt negeren.

  • Okselhaar scheren begon in 1915 voor cosmetische doeleinden.
  • Het houden van je okselhaar kan leiden tot een betere gezondheid van je armen.
  • Okselhaar trekt zweet weg van het lichaam.
  • Okselhaar kan wrijving onder de arm verminderen bij fysieke activiteiten.

Als je op zoek was naar een goed excuus om je okselhaar te houden, zijn dit er op zijn minst 4!

Wat vind jij van okselhaar? Is het mooi of walgelijk? Er zijn zoveel redenen om het te omarmen, maar veel mensen houden niet van het haar. Deel dit alsjeblieft als je wilt dat vrienden en familie het probleem in overweging nemen!