LEGO winkel bedenkt creatieve manier om Oekraïne te steunen

LEGO Zelenskyy

Zoals we weten van een LEGO steen in bijna alles veranderd worden als het met andere stukken wordt gecombineerd. Citizen Brick is een bedrijf die aangepaste LEGO-sets maakt voor zaken met die mensen aangaan.

Niet officiële sets

Het bedrijf maakt LEGO-sets die je niet in de officiële winkels zal vinden. Citizen Brick komt regelmatig op voor mensen in nood. Het nieuwste voorbeeld is de Citizen Brick Volodymyr Zelenskyy LEGO-set die Oekraïeners hulp biedt via de verkoop van Zelenskyy- en Molotov-cocktail sets.

Hoewel LEGO deze modellen en sets niet zelf ontwerpt, zijn de stenen waarmee het gemaakt wordt wel authentieke LEGO-steentjes. Zelf zeggen ze over hun nieuwste actie: “In het licht van de recente invasie van Oekraïne door het Russische leger, heeft Citizen Brick besloten om donaties in te zamelen om Oekraïense vluchtelingen te helpen.”

LEGO Zelenskyy
Beeld: Citizen Brick

Groot bedrag opgehaald

Tot dusver heeft Citizen Brick al meer dan $145.000 opgehaald alleen al door de Volodymyr Zelenskyy LEGO-setstukken te verkopen en donaties op Facebook te accepteren. De inspanning van de LEGO gemeenschap komt echter niet uit de lucht vallen. Enthousiastelingen van het speelgoed zijn al jaren vastberaden als het gaat om het goede doel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Citizen Brick (@citizenbrick)

Laat een reactie achter

Scroll naar boven