Leeuwin ontsnapt, bewoners mogen huizen niet verlaten

OMG: Leeuwin ontsnapt, bewoners mogen huizen niet verlaten

In het Duitse Berlijn is momenteel een enorme zoekactie gaande naar een loslopende leeuwin. Manschappen en zelfs helikopters zijn ingezet in een poging het roofdier zo snel mogelijk te vinden, voordat mensen door het dier worden gegrepen. 

Waar de leeuwin momenteel is, is onzeker. Via sociale media en door middel van luidsprekerwagens zijn inwoners van voorsteden Kleinmachnov, Stahnsdorf en Teltow optereden binnen te blijven.

Zij mogen voor hun eigen veiligheid hun woningen niet verlaten. Op sociale media gaan beelden rond, waarop de leeuwin te zien is langs een weg in Kleinmachnov.

Wild zwijn

Er werd begonnen met zoeken nadat ooggetuigen (hoe creepy) rond middernacht ineens werden geconfronteerd met een leeuwin die zich bovenop een wild zwijn stortte.

Ook zijn er beelden op Twitter gezet, waarom een dier wordt gefilmd dat er veel weg heeft van een leeuwing. De autoriteiten zijn er stellig over: ”Dit is een leeuwin”.

 Nergens vermist

Het dier is momenteel nog altijd zoek. Vijf jarers met verdovingsgeweren zijn ingezet in het zoekgebied. Ook dierenartsen begeven zich nu naar het gebied.

De bedoeling is om de leeuwin ‘diervriendelijk’ te vangen. Opgeroepen wordt overigens niet alleen om zelf binnen te blijven. Ook moet huisdieren binnengehouden worden.

Het is nog volledig onduidelijk waar het dier vandaan komt. In Duitse media werd eerder gespeculeerd dat de leeuwin uit een circus zou kunnen zijn ontsnapt, maar alle opties worden opengehouden.

Agenten controleren alle dierentuinen, circussen en dierenopvangcentra, maar tot nog toe wordt er geen leeuwin vermist.

Scroll naar boven