Leerlingen ontvangen angstaanjagende dreigmail, school sluit op advies driehoek

Gruwelijk moorden: Minderjarige jongen schiet moeder en haar twee kinderen dood

Scholieren van een middelbaar onderwijsinstituur in het Brabantse Bilthoven hebben een dreigmail ontvangen waarin wordt gedreigd met een vuurwapen. De politie is in alle staten, noemt het een erg ‘heftig dreigement’ en de school zelf heeft besloten tot sluiting voor de duur van tenminste twee dagen.

Een groep leerlingen van De Werkplaats Kindergemeenschap ontving de e-mail eergisteren rond 22.15 uur. Naast de bizarre foto van een vuurwapen stond de tekst: “Hallo, ik ga jullie allemaal doodschieten op donderdag 2 juli, geniet nog maar van jullie leven.”

Originele foto

De politie neemt de dreiging zeer serieus en onderzoekt de mail en de identiteit van de afzender. Volgens de Volkskrant is de foto van het wapen niet eerder gebruikt op het openbare internet. Dat zou erop kunnen wijzen dat het een originele afbeelding is.

Middelbare scholieren ontvangen angstaanjagende dreigmail: ''Geniet nog maar jullie leven''
Foto afkomstig van RTV Utrecht (Screenshot)

De lokale driehoek (politie, het Openbaar Ministerie en de gemeente) heeft vandaag overleg gevoerd. Daaruit is gekomen dat de school wordt geadviseerd haar deuren tenminste twee dagen dicht te houden. Een woordvoerder van de school is voornemens dat plan op te volgen.

Naast de middelbare school blijven ook de basisschool en de kinderopvang van De Werkplaats morgen dicht.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven