Leerlingen googelen hun nieuwe leraar Nederlands en krijgen de schrik van hun leven

Leerlingen googelen hun nieuwe leraar Nederlands en krijgen de schrik van hun leven

Het Montessori College Twente in Hengelo heeft besloten om al na twee dagen afscheid te nemen van een docent Nederlands. Aanleiding zijn stokoude berichten op sociale media, die docent Thijs Poelhekke in het verleden had geplaatst.

Na 2 dagen ontslagen

Poelhekke werd een maand geleden aangenomen als docent Nederlands. De voormalig stand-upcomedian postte ongeveer tien jaar geleden extreme, voornamelijk seksueel getinte teksten en afbeeldingen. Hoewel de school hier vanaf wist en hem in dienst nam, is hij na twee dagen ontslagen.

Volgens de directie van de school is Poelhekke ontslagen nadat er ophef onder leerlingen ontstond, nadat zij hem gegoogled hadden. Directeur Jan Schmitz verklaart dat ”leerlingen het vervelend vonden toen ze werden geconfronteerd met teksten uit het verleden”.

Seks met dieren

Dat ging dan voornamelijk om een oproep van Poelhekke, die foto’s wilde ontvangen van poep-en plasmasturbatieselfies. Hij deelde ook verschillende teksten die gingen over seks met dieren. ”Een aantal leerlingen vond dit heel vervelend om te zien”, aldus Schmitz.

Maar waarom is Poelhekke dan eigenlijk aangenomen? Schmitz geeft aan te hebben geweten van het verleden, maar wilde de docent een tweede kans geven.”Hij nam er zelf ook afstand van en vond het vervelend dat die teksten nog steeds op het internet stonden.”

‘Hoop gedoe’

Dat bestrijdt Poelhekke zelf: ”Ik schaam me niet voor een foute grap. Meer oprechte emotie dan schrikken bestaat niet. Daar ga je over in gesprek. Dat gesprek zijn de leerlingen niet aangegaan met de schrijver, maar met de schoolleiding.”

Schmitz noemt de situatie ”een hoop gedoe” en de emoties bij leerlingen en hun ouders zijn aanleiding geweest om de arbeidsrelatie per direct te stoppen. ”Misschien hebben we het niet goed ingeschat”, zegt Schmitz achteraf.

Scroll naar boven