Leerling (11) valt om van de honger, gezin heeft geen geld meer voor eten

Leerling (11) valt om van de honger, gezin heeft geen geld meer voor eten

In Rotterdam is afgelopen maandag een jongetje flauwgevallen op school. Het kind (11), leerling van de basisschool Catamaran, was ondervoed. Zijn gezin had geen geld meer voor eten, waardoor de familie in het weekend niets kon eten.

In een tijd waarin we ieder dubbeltje moeten omdraaien vanwege de steeds hoger worden prijzen, is dit verhaal een van de meest trieste die we ooit zijn tegengekomen.

Hij is niet ziek’

Volgens NRC Handelsblad dacht de schoolleiding dat het kind ziek was, omdat hij duizelig was en hoofdpijn had. Toen de juffrouw de moeder van het jongetje opbelde, liet deze weten dat haar zoon niet ziek was. ”Sorry, maar ons geld was aan het eind van de week op. We hebben het gehele weekend niets gegeten.”

Leerkrachten hebben geschokt gereageerd op het incident en zijn direct in actie gekomen. Een van de leraren heeft in de supermarkt boodschappen gehaald, betaald en onopvallend bezorgd. ”Zodat niemand zich ergens voor hoeft te schamen.”

PVV-leider Geert Wilders heeft het tragische nieuws vernomen en heeft keihard uitgehaald naar premier Mark Rutte en Sigrid Kaag. Hij spreekt van ”criminele politiek”.

Scroll naar boven