Als er één ding is dat ik geloof, is het dat leraren meer verdienen dan wat ze krijgen. Of het nu gaat om salaris, meer waardering, of gewoon meer respect voor het vak. We vergeten vaak hoeveel goede leraren er zijn, dag in dag uit werkend om één doel te bereiken: onze kinderen opvoeden.

En dan zijn er ontelbare leraren die verder gaan dan alleen deze missie. Ze willen ervoor zorgen dat onze kinderen tevreden zijn, goed worden opgevangen en opgroeien tot fatsoenlijke en liefhebbende volwassenen.

Kinsie Johns is een lerares aan de Anette Winn Elementary School in Georgia, VS. De lerares is gepassioneerd over haar werk en is dol op al haar studenten. Dus toen ze zag dat één van haar studenten werd gepest door haar klasgenoten bedacht ze een nogal ongebruikelijke oplossing. Het was duidelijk dat het niet was wat de studenten verwachtten …

Het begon allemaal toen Kinsie Johns onlangs les gaf en één van de kinderen in haar klas kwam die dag op school met een uniek kapsel – een knotje aan elke kant van haar hoofd. Een andere student in de klas noemde spontaan het meisje ‘space girl’ – en dit werd door anderen gekopieerd. Al snel begonnen verschillende andere studenten te lachen en noemden haar ‘space girl’. Kinsie zag dat de student zich gekwetst voelde door de opmerkingen.

Maar in plaats van de studenten te straffen voor het bespotten van haar kapsel en het pesten van een andere student, besloot Kinsie om een hele andere aanpak te proberen. De volgende dag kwam ze naar school in een gloednieuw kapsel.

“Ze straalde toen ze me zag en de studenten merkten dat ons haar er hetzelfde uitzag,” legde Kinsie uit op haar Facebook-pagina.

Mevrouw Johns heeft op Facebook gepost dat ze haar studenten aanmoedigt zichzelf te zijn. Ze benadrukte dat “het oké is om anders te zijn” en citeerde toen Dr. Seuss.

“Waarom zou je je moeten aanpassen als je geboren bent om op te vallen !?”

De dag nadat mevrouw Johns haar bijpassende kapsel droeg, schokten haar studenten haar. Ze verzamelden zich rond de klasgenoot en kopieerden haar en hun lerares.

“Het kleine punt dat ik probeerde te maken, veranderde in een enorme steun voor mijn kleine vriendin. Alle meisjes in mijn klas dragen hun haar in ‘space buns’ en zelfs enkele jongens raakten erbij betrokken!

Mensen hebben mevrouw Johns toegejuicht voor de creatieve manier waarop ze een student ondersteunde, dit toont aan dat leraren boven alles staan! Ik ben zo blij als een leraar opkomt voor studenten, dus deel dit artikel alsjeblieft om mevrouw Johns een enorm “bedankje” te geven!

Bron: Facebook

Wat vind jij? Reageer hieronder